Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
16. června 2023 9:58
Čas čtení 0:46

Bývalý hokejový reprezentant z Nagana Čechmánek dostal podmínku za podvod

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Bývalý hokejový reprezentant z Nagana Čechmánek dostal podmínku za podvod
Zdroj: ČTK/Luděk Peřina

Olomoucký vrchní soud potvrdil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na pět let. Podle obžaloby si půjčoval peníze, o kterých věděl, že je nebude schopen splatit.

Podle verdiktu se Čechmánek dopustil podvodu během svého podnikání před deseti lety. Věřitele měl uvádět v omyl, když je neinformoval o své skutečné finanční situaci. „Obžalovaný měl rozsáhlé investorské záměry, do kterých investoval ze svých peněz, z peněz bank a půjček. Nebyly vedeny primárně podvodným úmyslem, šlo o investice tak široké, že do svého dokončení zisk nepřinášely. V tom kritickém období, zejména na jaře 2013, žádný z jeho majetku okamžitý zisk nepřinášel,“uvedl soudce vrchního soudu. 

Podle Čechmánkova obhájce jeho klient disponoval nemovitým majetkem, jehož hodnota byla vyšší než jeho závazky. Byl tedy přesvědčen, že je schopen své dluhy splatit. 

Čechmánek se odvolá

„Celých deset let ovlivnilo můj život, pomíjím majetek, který je pryč. Zasáhlo to veškerý můj osobní, rodinný život. Deset let bojuji za to, že v této situaci jsem nevinně. To, co se dělo dál, už jsem nemohl ovlivnit,“uvedl Čechmánek. 

Podle vrchního soudu neměl Čechmánek od března 2013 volné peníze, ze kterých by mohl hradit své závazky. To ale svým věřitelům nesdělil. V případě smluv a objednávek uzavřených před březnem 2013 proto krajský soud bývalého hokejového reprezentanta obžaloby zprostil, v případě pozdějších ho uznal vinným. Čechmánek se chystá podat odvolání k Nejvyššímu soudu. 

Domů
Sdílet
Diskuse