Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kuni Nguyenová
28. června 2023 v 18:29
Čas čtení 0:52

Léto plné uzavírek a změn v MHD. Podívej se, kde po Praze budou omezené tramvaje i metra

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Léto plné uzavírek a změn v MHD. Podívej se, kde po Praze budou omezené tramvaje i metra
Zdroj: Wikimedia/Škoda Transportation/volně k užití

Budeš přes letní měsíce v Praze? Mrkni, na jakých trasách bude přerušen provoz MHD.

Letní prázdniny jsou již za pár dní, a pokud zůstáváš v hlavním městě, tak počítej s tím, že od 1. července dojde v pražské MHD k několika omezením. Důvodem jsou opravy tramvajových tratí, výměny kolejí nebo rekonstrukce v částech metra C a A. O všech prázdninových uzavírkách, včetně možnostech náhradní dopravy, informuje Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) na svém webu.

Jednou z největších oprav je výměna pražců v metru na trase C. Z toho důvodu nepojede od 1. července do 9. července metro v úseku Muzeum – Pražského povstání. Kvůli modernizaci zabezpečovacího zařízení ve stanici Strašnická nebude jezdit ani trasa A v úseku Želivského – Depo Hostivař, a to od 5. července do 9. července.

K výluce na metru C dojde také o týden později (od 15. července do 16. července a 29. července), a to na trase Vltavská – Hlavní nádraží. Dojde zde k opravám stropních desek nad stanicí metra Florenc. Na těchto trasách je vždy zavedena náhradní autobusová nebo tramvajová doprava.

Omezení se dotknou i tramvajových tratí. Od 1. do 7. července dopravní podnik z důvodu výměny kolejí přeruší provoz na trase Vítězné náměstí – Divoká Šárka a od 8. do 14. července v úseku Prašný most – Vítězné náměstí. Od 15. července do 10. srpna pak tramvaje nepojedou ani v úseku Klamovka – Sídliště Řepy.

Přehled všech dopravních omezení a možností náhradní dopravy
Domů
Sdílet
Diskuse