Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
29. srpna 2023 16:59
Čas čtení 1:00

Muž s pervitinovými sáčky ujížděl policii na elektrokoloběžce. Daleko nedojel

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Muž s pervitinovými sáčky ujížděl policii na elektrokoloběžce. Daleko nedojel
Zdroj: r.classen / Shutterstock.com

Rutinní policejní kontrola se změnila v moderní podobu akční scény jako ze seriálu Kobra 11. Akorát místo nahánění zloducha vyšetřujícími ve výkonných automobilech mohli kolemjdoucí vidět ekologičtější verzi honičky hlídky a elektrokoloběžkáře.

Pátek minulého týdne byl pro olomoucké policisty poměrně všední do doby, kdy se rozhodli zkontrolovat v Pionýrské ulici jednoho elektrokoloběžkáře. „Jakmile je muž spatřil, naskočil na elektrokoloběžku a začal před nimi ujíždět po chodníku. Policisté se jej pokoušeli zastavit za využití světelného i zvukového výstražného znamení, čehož však dotyčný nedbal a v jízdě pokračoval,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Policie měla výhodu v tom, že při nahánění koloběžky měla k dispozici výkonnější vozidla. „Po krátké chvíli mu zkřížili cestu služebním autem a následně jej za použití hmatů a chvatů zpacifikovali. Osmatřicetiletý muž se podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem, ovšem test na drogy a stejně tak i lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu odmítl podstoupit,“ pokračovala Vaňharová.

Měl u sebe 12 sáčků pervitinu 

To přišlo hlídce podezřelé a muže prohledala. Nalezli u něj sáčky, v nichž bylo hned několik gramů neznámé krystalické látky. Rozbor potvrdil, že obsahovaly metamfetamin. Důvod, proč měl muž z Olomoucka s sebou na koloběžce nakonec celkem 12 sáčků pervitinu, zatím známý není.

2. dubna 2024 11:00 Čas čtení 7:29 Co bude, až nebude HHC. Přichází nebezpečnější kanabinoidy, o nichž nevíme nic. Zákaz navíc jeden derivát vynechal, říká prodejce Co bude, až nebude HHC. Přichází nebezpečnější kanabinoidy, o nichž nevíme nic. Zákaz navíc jeden derivát vynechal, říká prodejce

Drogy, společně s několika přestupky, se přičetly na vroubek osmatřicetiletému koloběžkáři. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který trestní zákoník ukládá mimo jiné až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Brát drogy ani brát s sebou drogy kamkoliv prostě není cool. Mají spoustu předvídatelných i nepředvídatelných rizik, která tě mohou stát víc než finanční či majetkové ztráty. Je proto důležité vědět, co způsobují a proč se jim vyvarovat. Své znalosti můžeš otestovat v našem nedávném kvízu.

Domů
Sdílet
Diskuse