Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
19. září 2023 11:12
Čas čtení 0:53

Velká předpověď počasí: Tropické teploty jsou pryč, konečně přichází podzim a babí léto

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velká předpověď počasí: Tropické teploty jsou pryč, konečně přichází podzim a babí léto
Zdroj: Unsplash/Jakob Owens/volně k užití

Teplé a slunečné počasí podle meteorologů vydrží až do konce září. Teploty už ale nad 30 stupňů zřejmě nevystoupají. Vyplývá to z měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude období do poloviny října teplotně nadprůměrné. 

Do konce září bude převládat teplé a slunečné počasí. To by mělo skončit na přelomu září a října, kdy dojde k výraznějšímu ochlazení. „Do konce září bude převládat počasí babího léta s nadprůměrnými teplotami, které mohou vystoupat i nad 20 stupňů Celsia, v nížinách přechodně i nad letních 25 stupňů Celsia. Průměrné minimální noční teploty se budou pohybovat kolem 11 stupňů Celsia, chladněji bude pouze v závěru týdne a přechodně v údolích,“ uvedli meteorologové. 

„V první polovině října dojde k ochlazení. Minimální teploty se budou pohybovat mezi 10 až 5 stupni Celsia, maximální teploty nejčastěji mezi 14 až 18 stupni Celsia a ani v tomto období nejsou vyloučeny krátkodobější teplejší epizody babího léta. Srážkové období bude pravděpodobně průměrné,“ přiblížili meteorologové. 

29. dubna 2024 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Období beze srážek bude poprvé přerušeno v tomto týdnu, kdy se na studených frontách vyskytnou občasné srážky, přeháňky nebo bouřky. Rozsáhlejší srážky můžeme očekávat na přelomu měsíce. „Zbytek období pak bude srážkově průměrný již s převahou dešťových srážek nad přeháňkami,“ dodali meteorologové. 

Domů
Sdílet
Diskuse