Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
21. září 2023 16:02
Čas čtení 0:37

Na Prostějovsku vybuchl rodinný dům, jeden člověk zemřel

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Prostějovsku vybuchl rodinný dům, jeden člověk zemřel
Zdroj: Policie ČR

Příčina výbuchu zatím není jasná.

V obci Otinoves na Prostějovsku ve čtvrtek krátce po poledni vybuchl rodinný dům. Exploze si vyžádala jeden lidský život, došlo také k poškození několika okolních střech a rodinných domů. Na místě zasahovalo osm hasičských jednotek, okolí místa výbuchu bylo uzavřeno. 

21. září 2023 14:52 Čas čtení 1:47 Průzkum: Dluhy má skoro polovina Čechů a Češek, pětina lidí má zkušenosti s exekucí Průzkum: Dluhy má skoro polovina Čechů a Češek, pětina lidí má zkušenosti s exekucí

Objekt patří soukromé firmě se zábavní pyrotechnikou

„Likvidujeme také požár střešní konstrukce a přístaveb. Součinnostně spolupracujeme s posádkami záchranné zdravotnické služby na místě, ty provádí komunikaci s obyvateli, některé osoby z preventivních důvodů prošly kontrolou zdravotníků na místě,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje v půl druhé odpoledne. Krátce poté Policie ČR doplnila, že na místě byla nalezena jedna osoba bez známek života.

„Co bylo příčinou výbuchu a zdali je na místě někdo zraněn, zjišťujeme,“ dodala policie. Mluvčí hasičů Hošák pro server iDnes.cz upřesnil, že objekt, v němž k výbuchu došlo, patří soukromé firmě se zábavní pyrotechnikou.

Domů
Sdílet
Diskuse