Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
22. září 2023 12:50
Čas čtení 1:39

Muž lhal, že má rakovinu, aby se dostal na pokerový turnaj

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž lhal, že má rakovinu, aby se dostal na pokerový turnaj
Zdroj: WIkimedia Commons/Santeri Viinamäki

Sedmatřicetiletý Mercer z Kalifornie vždycky snil o účasti na prestižním turnaji Světové pokerové série (World Series of Poker), který se konal letos v červenci. Potřeboval k tomu ale deset tisíc dolarů.

Mercer se je rozhodl získat za každou cenu. Založil si dárcovský účet na platformě GoFundMe, kde uvedl, že má rakovinu tlustého střeva v terminálním stadiu a že jeho velkým snem je účastnit se turnaje. Lidé mu začali posílat peníze a na turnaj ho opravdu dostali. S jeho rakovinou to je ale zřejmě úplně jinak.

Podvodník nemá v plánu peníze vrátit, rakovinu prý má

Mercer žádal o částku 12 tisíc dolarů, tedy přes 275 tisíc korun, která měla pokrýt buy-in (částka, kterou musí hráč zaplatit, pokud chce vstoupit do hry nebo turnaje, pozn. red.) a cestovní náklady. Na dárcovské platformě se mu podařilo vybrat více než 12 tisíc dolarů, další dary získal soukromou cestou. Mohl se mimo jiné bezplatně ubytovat v apartmá ve slavném hotelu Bellagio v Las Vegas.

21. září 2023 8:30 Čas čtení 0:19 KVÍZ: Miluješ kávu? Otestuj svoje znalosti KVÍZ: Miluješ kávu? Otestuj svoje znalosti

Se vším všudy si měl Mercer formou darů hlavně od pokerové komunity přijít na nejméně 30 tisíc dolarů, v přepočtu tedy bezmála 700 tisíc korun. Na turnaji však nedokázal projít ani prvním dnem a na sociálních sítích se navíc začalo spekulovat o tom, že s jeho nemocí to může být úplně jinak.

Někteří Mercera požádali o to, aby jim jako důkaz nemoci poslal lékařské potvrzení. Muž tedy poslal screenshot se zprávou od lékaře. Později se ale ukázalo, že nejde o onkologa, ale všeobecného lékaře. Mercer následně opustil všechny sociální sítě. Ozval se znovu po delší době s pokusem o další vysvětlení. Tvrdil, že kvůli ztrátě zdravotního pojištění mu všeobecného doktora přidělili místo onkologa. Na svém onemocnění trval.

20. září 2023 6:00 Čas čtení 13:47 Jsou dospělí, nosí dudlíky a čůrají do plenek. „Prosíme, neodsuzujte nás,“ vzkazují Češi praktikující ageplay Jsou dospělí, nosí dudlíky a čůrají do plenek. „Prosíme, neodsuzujte nás,“ vzkazují Češi praktikující ageplay

V září se ale ukázalo, že si rakovinu tlustého střeva skutečně vymyslel. Ozval se totiž Cody Daniels, pokerový hráč, který má rakovinu skutečně diagnostikovanou a byl jedním z Mercerových donátorů. Daniels na sociální síti X zveřejnil zprávu, kterou mu Mercer poslal a přiznal se v ní k tomu, že si vše vymyslel.

O lži Mercer následně sám promluvil pro server Las Vegas Review Journal: „To, že mám rakovinu tlustého střeva, jsem si opravdu vymyslel. Nemám rakovinu tlustého střeva. Použil jsem to, abych zakryl svou situaci. To, co jsem udělal, bylo špatné.“ Dodal ale, že žádné peníze vracet nehodlá. Důvodem je, že rakovinu skutečně má.

Jestli už se v tom nevyznáš, možná ti teď zamotáme hlavu ještě více. Mercer totiž tvrdí, že má mužskou rakovinu prsu, ale zatím mu ji ještě nikdo nediagnostikoval, protože ze strachu z výsledku odmítá navštívit lékaře. Rakovinu tlustého střeva si prý vymyslel proto, že se styděl přiznat, jakou nemoc ve skutečnosti má.

Domů
Sdílet
Diskuse