Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
26. listopadu 2023 13:07
Čas čtení 0:51

NOVÝ PRŮZKUM: SPD by ve volbách porazilo ODS. ANO by opět zvítězilo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
NOVÝ PRŮZKUM: SPD by ve volbách porazilo ODS. ANO by opět zvítězilo
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Nejnovější průzkum agentury STEM exkluzivně pro CNN Prima NEWS ukazuje, že pokud by se volby konaly v první polovině listopadu, hnutí SPD by se dostalo na druhou příčku hned za ANO.

ANO by dle průzkumu STEM uhájilo první příčku, kterou již v předvolebních průzkumech drží déle se ziskem více než 30 %. SPD by se za něj zařadilo se 12 %. ODS by se tak dostala až na třetí místo se ziskem 11,6 % těsně před Piráty (10,2 %). Nyní opoziční strany by se tak staly nejsilnějšími politickými uskupeními.

Nad hranicí vstupu do sněmovny by se udrželo i hnutí STAN a TOP 09. Naopak pod pěti procenty se ocitly strany SOCDEM (dříve ČSSD) a KDU-ČSL. Komunisté by získali tři procenta. Průzkum dnes zveřejnila stanice CNN Prima News.

Pokles popularity ODS může být způsoben tím, že průzkum vznikl v polovině listopadu, kdy se řešily ceny energií. Znázorňuje však již dlouhodobější pokles popularity kabinetu Petra Fialy.

29. dubna 2024 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Do proměnlivých výsledků však dle agentury může zasahovat i to, že část voličů koalice SPOLU není rozhodnuta, jakou stranu v následujících volbách zvolí. Naopak hnutí SPD zaznamenalo posun, dle agentury STEM se jedná hlavně o nárůst protestních hlasů proti současné vládě. 

Domů
Sdílet
Diskuse