Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
5. ledna 2024 17:45
Čas čtení 1:01

Neskutečný obrat zápasu! Češi si po zápase s Finskem odváží domů bronzové medaile

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Neskutečný obrat zápasu! Češi si po zápase s Finskem odváží domů bronzové medaile
Zdroj: TASR/AP

Jak dopadl zápas o bronz mezi Českem a Finskem?

Česká dvacítka dohrála svůj poslední zápas na mistrovství světa v hokeji v Göteborgu a stejně jako v předchozím semifinálovém střetu to i tentokrát mladíkům z Česka nádherně vyšlo.

5. ledna 2024 14:25 Čas čtení 0:52 Jágrovi došla trpělivost a ustoupil, Hudáček po dvou dnech končí v Kladně (Aktualizováno) Jágrovi došla trpělivost a ustoupil, Hudáček po dvou dnech končí v Kladně (Aktualizováno)

Už v první třetině jsme po dvou snadných gólech Finů prohrávali 0:2, a trenéři proto záhy sáhli po odvolání brankáře Hrabala, kterého vystřídal Jakub Vondraš. Ten pak zastavil gólovou nadílku v první části zápasu a kapitánovi Jiřímu Kulichovi se ještě povedlo v přesilovce zmírnit náskok soupeře, v té další ale bohužel tým Finska pokračoval v zápasové dominanci.

Ačkoliv se díky další přesilovce povedlo českému týmu v druhé třetině vyrovnat skóre na 2:2, Finsku stačilo pouhých 19 vteřin na to, aby opět odskočilo o dva góly. Následně pak ještě při přesilovce Finové zvedli na 2:5 a skóre prostřední části hry už v závěru opět jen korigoval střelec Ondřej Becher. Do kabin se tak šlo za stavu 3:5.

Třetí třetinu ovšem začal český tým hrát mnohem aktivněji, vynutili jsme si tak další přesilovou hru a jen pár vteřin od jejího začátku Jiří Kulich vstřelil další parádní trefou gól na 4:5. Následně jsme šli do oslabení my, díky rychlému přístupu a dobrému čtení hry ale Finové většinu času strávili ve vlastním obranném pásmu.

To nejlepší ale přišlo v závěru, kdy jsme po neuvěřitelných minutách napětí dokázali zcela zvrátit výsledek a po hře bez brankáře a vyrovnávacím gólu na 5:5 se nakonec podařilo krátce po sobě přidat ještě tři – ano, čteš správně – další góly. Česko tak nakonec zvítězilo 8:5 a veze si domů bronzové medaile.

Domů
Sdílet
Diskuse