Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
5. února 2024 v 16:36
Čas čtení 0:45

V Lítačce si půjčíš už i auto. Poradíme ti, jak na to

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Lítačce si půjčíš už i auto. Poradíme ti, jak na to
Zdroj: ASPEN.PR

V mobilní aplikaci PID Lítačka si nově můžeš půjčit sdílená auta. Jak to funguje?

Aplikaci otevřeš stejně jako doposud, novinku najdeš už při vyhledávání spojů. Namísto „klasického“ vyhledávání klikneš na „rozšířené“. To ti namísto spojení veřejnou dopravou nabídne také kombinaci s chůzí a dalšími dopravními prostředky, třeba sdílenými auty.

Auta jednoduše zarezervuješ, otevřeš a nastartuješ v aplikaci Anytime. Vůz pak zaparkuješ klidně přímo před svým domem/kolejí. Vypůjčení můžeš ukončit jak v modrých a fialových zónách, tak i v okolí centra nebo na kraji města.

sdílená auta, auto, sdílené, shared
Zdroj: ASPEN.PR

„Varianta využití sdíleného auta může být často pohodlným a zároveň nejvýhodnějším dopravním spojením, pokud člověk spěchá, chce ušetřit čas či například veze těžký kufr či jiný náklad, se kterým se nemusí tahat na nejbližší stanici MHD a od ní,“ říká Milan Beutl, ředitel českého zastoupení Anytime carsharing.

PID Lítačka se tím stává aplikací, která ti naplánuje trasu od A do Z. Do rozšířeného vyhledávače spojů jen stačí napsat, jaké všechny dopravní prostředky má zahrnout, a on pak vyhodnotí nejlevnější a nejrychlejší cestu. „Unikátní vyhledávač trasy přispěje k plynulejší dopravě a napomůže snížit environmentální zátěž osobní dopravy,“ stojí v tiskové zprávě. 

V aplikaci se uživatel také dozví o místech, kde parkují sdílená kola či auta, a parkovištích, kde je možné zaparkovat vlastní auto.

Domů
Sdílet
Diskuse