Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
12. května 2024 v 10:23
Čas čtení 0:49

Předpověď počasí: Česko čekají teploty nad 20 stupňů, dorazí ale i bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko čekají teploty nad 20 stupňů, dorazí ale i bouřky
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Český hydrometeorologický ústav zveřejnil předpověď počasí na příští týden. Od pondělí tě čekají teploty okolo dvaceti stupňů, které bude doprovázet déšť s bouřkami. Ty vyvrcholí o víkendu, kdy se s nimi setká většina českých obyvatel.

Týden odstartuje jasnou až polojasnou oblohou. Místy se objeví přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni, nejnižší mezi čtyřmi až osmi. Během dne bude foukat mírný východní až jihovýchodní vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu.

Úterý se obejde bez přeháněk a bouřek, obloha bude jasná. Maxima se zvednou na 20 až 24 stupňů, minima na šest až deset. Mírný jihovýchodní vítr dosáhne rychlosti tří až sedmi metrů za sekundu, na severovýchodě bude foukat slabší vítr o rychlosti čtyř metrů za sekundu.

předpověď počasí
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Středa bude pokračovat v podobném duchu. Nejvyšší teploty zůstanou stejné, nejnižší se zvednu na devět až 13 stupňů. Místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle i bouřky. Bude však více foukat, očekává se čerstvý jihovýchodní vítr o rychlosti čtyř až devíti metrů za sekundu s nárazy o rychlosti 15 metrů za sekundu.

Ve čtvrtek se obloha zatáhne, pravděpodobnost přeháněk a bouřek zůstane stejná. Teploty dosáhnou maximálně na 18 až 22 stupňů, zatímco nejníže se dostanou ke 14 až 10. Stále bude foukat vítr se silnějšími nárazy.

29. dubna 2024 v 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Víkend se ponese ve znamení deště a bouřek na většině území Česka. Zároveň se lehce ochladí, nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 15 až 20 stupni, ty nejnižší mezi 14 až devíti.

Domů
Sdílet
Diskuse