Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna-Marie Hanzlíková
19. června 2024 v 11:55
Čas čtení 1:09

Ministr Bek si zapnul maják a projel záchranářskou uličkou. Zřejmě neoprávněně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ministr Bek si zapnul maják a projel záchranářskou uličkou. Zřejmě neoprávněně
Zdroj: Flickr/World Economic Forum/volně k užití

Učinil tak 16. května při cestě domů na Moravu na dálnici D1.

Informuje o tom iDnes.cz. Na 85. kilometru D1 na Vysočině ve směru na Brno hořel návěs kamionu, což na několik hodin zastavilo provoz. Jeden z řidičů zaznamenal, že záchranářskou uličkou projel černý superb. 

19. června 2024 v 10:20 Čas čtení 0:41 Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj? Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj?

„Stáli jsme v koloně. Bylo něco po sedmé hodině večer, když jsem ve zpětném zrcátku zaregistroval problikávání a blikající modrý maják. Během několika vteřin se kolem nás prohnal záchranářskou uličkou černý superb,“ uvedl pro iDnes. Zapsal si SPZ, kterou redakce později identifikovala jako vůz ministerstva školství Mikuláše Beka (STAN).

Ten bydlí v obci Hajany u Brna. Politici mohou majáček využít při plnění zvláštních povinností pro stát nebo v ohrožení. Podle iDnes však žádná taková situace v tomto případě nenastala. „Úkolem řidiče je dle pokynů ministra dopravit ministra včas a bezpečně na určené místo,“ uvedla k jízdě mluvčí ministerstva Tereza Fojtová. Ve dnech 16. a 17. května měl podle ní Bek program v Praze a Olomouci a v den oné jízdy končil živým vstupem z domova do pořadu Události, komentáře od České televize.

18. června 2024 v 15:00 Čas čtení 3:29 Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá

„Rozumím tomu, že jízda s majáčky kohokoliv kromě vozů IZS je citlivé téma. Rád bych veřejnost ujistil, že toto právo, které mají členové vlády proto, aby se mohli maximálně věnovat plnění pracovních povinností, využívám v souladu s tím a jen ve výjimečných situacích,“ uvedl Bek na sociální síti X.

iDnes také připomíná, že Bekovi vláda proplácí na pražské bydlení nejvíce peněz z celé vlády, konkrétně 57 tisíc měsíčně. Ministr částku obhajoval tím, že byt potřebuje, aby mohl být s rodinou, která se s ním od pondělí do pátku také přesouvá.

Domů
Sdílet
Diskuse