Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
24. srpna 2024 v 7:51
Čas čtení 0:41

Během soutěže CrossFit Games byla nalezena mrtvola. Organizátoři čelí kritice

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Během soutěže CrossFit Games byla nalezena mrtvola. Organizátoři čelí kritice
Zdroj: Unsplash / Eric McLean

Nešťastná událost zasáhla mezinárodní soutěž CrossFit Games, která se konala v americkém Fort Worth. V tamním jezeru bylo nalezeno tělo srbského sportovce Lazara Dukiće, který se zúčastnil plaveckého závodu na 800 metrů.

Smrt osmadvacetilého muže vyvolala otázky, na kolik je crossfit, jakožto atletická soutěž na vysoké úrovni, bezpeční. Již v minulých letech bylo kritizováno, že se tak náročná soutěž koná na přelomu července a srpna, kdy venkovní teploty dosahují vysokých hodnot. Informoval o tom server iRozhlas.cz.

Profesionální fitnessová asociace (Professional Fitness Athletes Association) v návaznosti na smrt srbského atleta vydala prohlášení, které zakazuje veškeré soutěže, jejichž součástí je plavání nebo aktivity ve vodě. „S okamžitou platností je až do odvolání zakázány soutěže v plavání, ať už v přírodní vodě, nebo v bazénu,“ stojí v prohlášení. 

29. července 2024 v 13:00 Čas čtení 5:29 Plavčík Roman: Když se dítěti stane „nehoda“, vypouštíme bazén. Nejhorší jsou nepozorní rodiče Plavčík Roman: Když se dítěti stane „nehoda“, vypouštíme bazén. Nejhorší jsou nepozorní rodiče

Organizátoři v návaznosti na tragickou událost upravili další sportovní akce, soutěž však byla i přesto dokončena. Několik sportovců se rozhodlo odstoupit. 

Domů
Sdílet
Diskuse