Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
3. září 2024 v 9:57
Čas čtení 0:43

AKTUÁLNĚ: Na základní škole v Domažlicích zaútočila žákyně na děti nožem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Na základní škole v Domažlicích zaútočila žákyně na děti nožem
Zdroj: Policie ČR

Na základní škole v Domažlicích dnes jedna z žákyň údajně zaútočila nožem na své spolužáky. Zraněné byly dvě děti, informovala policie na síti X.

Podezřelou policie záhy zadržela. Ujistila zároveň, že v současnosti nikomu nehrozí žádné nebezpečí a na místě pracuje velké množství policistů a kriminalistů. Stav zraněných dětí ČTK zjišťuje. Mluvčí záchranné služby Lukáš Uherek zatím potvrdil, že ve škole zasahovali i domažličtí záchranáři, bližší podrobnosti ale nesdělil.

„V současné chvíli jsou naše síly a prostředky na ZŠ Komenského 17 v Domažlicích, jelikož zde jedna z žákyň dle prvotních informací zaútočila nožem na spolužáky. Zraněné byly dvě děti, jejichž rodiče jsou již vyrozuměni. Podezřelou dívku jsme zadrželi během několika minut,“ informovala policie. Více informaci policie sdělí později.

Událost se zřejmě stala na druhém stupni školy. „Dnes 3. 9. 2024 byla ukončena výuka na 2. stupni naší školy z důvodu mimořádné události. Žáci byli poučeni o bezpečném odchodu ze školy. Všechny děti jsou v pořádku. Výuka na 1. stupni pokračuje dle rozvrhu,“ uvedla škola na svém facebookovém profilu a na webu.

Bližší informace nemá zatím domažlický místostarosta Viktor Krutina (Piráti). „Svolali jsme krizový štáb na 11:00, kde se budeme celé záležitosti věnovat. Zatím zjišťujeme informace od všech zainteresovaných složek,“ řekl ČTK.

V jedenáctitisícových Domažlicích jsou dvě základní školy.

Domů
Sdílet
Diskuse