Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tereza Šnajdrová ČTK
17. dubna 2023 15:14
Čas čtení 1:30

Útočník v Boňkově zastřelil seniorský pár a mladého hocha. Zbraní ze stejné série jako teroristé v Paříži

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Útočník v Boňkově zastřelil seniorský pár a mladého hocha. Zbraní ze stejné série jako teroristé v Paříži
Zdroj: Policie ČR

Olomoučtí kriminalisté v sobotu vyjížděli k tragickému případu, ke kterému došlo v Boňkově na Přerovsku.

Muž se samopalem tam zastřelil tři osoby, čtvrtou postřelil a nakonec zastřelil i sám sebe. Policie ČR zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, kterého se měl dopustit padesátiletý muž.

17. dubna 2023 12:42 Čas čtení 0:34 Policie ve Středočeském kraji pátrá po vězni. Poznáváš ho? Policie ve Středočeském kraji pátrá po vězni. Poznáváš ho?

„V sobotu 15. dubna krátce před půl devátou večer jsme přijali oznámení o napadení osob v domě v obci Olšovec, část Boňkov. Do osmi minut od přijetí oznámení na místo dorazila policejní hlídka, která v rodinném domě objevila tři osoby bez známek života. Policisté místo uzavřeli, na místo přivolali krajské kriminalisty a rozjelo se rozsáhlé pátrání po nebezpečném pachateli,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Nedaleko místa činu v lese pak policejní vrtulník s termokamerou změřil osobu a na místo byli ihned povoláni policisté. Hledaný muž byl však již bez známek života. Druhá pátrací skupina mezitím v nedaleké restauraci našla zraněnou sedmačtyřicetiletou ženu, která jako jediná útok přežila. Okamžitě byla v šoku převezena do nemocnice. 

Jak policisté od ženy zjistili, motivem činu byla zřejmě žárlivost. Zda útočník před činem užil alkohol či jiné návykové látky, zatím není jisté.

„Podle dosavadního zjištění měl padesátiletý muž po hádce fyzicky napadnout svou sedmačtyřicetiletou přítelkyni, kterou bodl šroubovákem do ruky a krku. Žena utekla před útočníkem do prvního patra, kde se společně s ostatními členy rodiny schovala do pokoje. Muž mezitím odešel před dům, kde si vzal ze svého vozidla útočnou pušku (samopal vzor 58) a s ní se vrátil do domu. Vyšel do prvního patra, kde v pokoji zastřelil tři osoby, sedmasedmdesátiletou ženu, jejího sedmasedmdesátiletého přítele a patnáctiletého chlapce. Střelec zbraní zasáhl i svou přítelkyni, které se zraněné podařilo z domu utéct a přivolat pomoc. Útočník poté odešel z domu do lesa, kde obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se,“ dodal Libor Hejtman. 

Zbraň držel nelegálně

Jak kriminalisté zjistili, útočník držel zbraň nelegálně. „Zbraň pochází z várky slovenských vojenských samopalů, které byly vyřazeny z armády, byly předány ke znehodnocení, ale bohužel byly znehodnoceny tak, že jejich znehodnocení lze poměrně jednoduše odstranit a ty zbraně mohou být uvedeny znovu do provozu. Jedná se o zbraně ze stejné série, které poté následně figurovaly v teroristickém útoku v Paříži,“ řekl šéf odboru obecné kriminality krajské policie Jan Lisický pro ČTK. Mluvil tak o masakru v redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo, ke kterému došlo v roce 2015 a zemřelo při něm 17 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse