Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
14. července 2023 11:04
Čas čtení 0:36

Hollywoodští herci a herečky se přidali ke stávce scenáristů, akce narušila premiéru filmu Oppenheimer

Kategorie:
Filmy a Seriály
Uložit Uložené
Hollywoodští herci a herečky se přidali ke stávce scenáristů, akce narušila premiéru filmu Oppenheimer
Zdroj: Universal Pictures/propagačný materiál

Hollywoodští herci a herečky se přidali ke stávce, kterou započalo sdružení filmových a televizních scenáristů (WGA). Jedná se o největší podobnou akci za posledních 60 let.

Stávka pozastavila takřka veškerou hollywoodskou produkci. Podobná dvojitá stávka se v historii udála jen jednou, a to v roce 1960. Stávka sdružení filmových a televizních scenáristů trvá od začátku května. Ve čtvrtek se k ní přidal odborový svaz amerických herců a televizních a rozhlasových umělců (SAG-AFTRA). 

13. července 2023 13:18 Čas čtení 1:05 Hollywood stávkuje. Pokud se přidají herci, ovlivní to premiéru Oppenheimera i ceny Emmy Hollywood stávkuje. Pokud se přidají herci, ovlivní to premiéru Oppenheimera i ceny Emmy

Herecké odbory požadují po streamovacích platformách férovější rozdělení zisků a lepší pracovní podmínky. Také chtějí záruku ochrany herců před digitálními replikami. Unie se chce chránit před možností, že by tváře a hlasy generované umělou inteligencí nahradily skutečné herce. 

Stávka ovlivnila mimo jiné londýnskou premiéru filmu Oppenheimer. Herci Cillian Murphy, Matt Damon a Emily Blunt ji ve čtvrtek po začátku stávky opustili. „Jdou psát demonstrační cedule,“řekl publiku v kinosále režisér snímku Christopher Nolan s tím, že je ve stávce podporuje. 

4. července 2023 12:30 Čas čtení 0:39 Pornhub válčí se dvěma státy USA, jejich občany chce „vyhladovět“ Pornhub válčí se dvěma státy USA, jejich občany chce „vyhladovět“

V době trvání stávky se herci nemohou objevovat na place ani promovat filmy, které jsou již dokončeny. Filmová produkce tak byla ve většině případů zastavena. 

Domů
Sdílet
Diskuse