Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
31. srpna 2023 13:37
Čas čtení 0:54

Policie v Praze zadržela jednoho řidiče pod vlivem drog už počtrnácté

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie v Praze zadržela jednoho řidiče pod vlivem drog už počtrnácté
Zdroj: Policie ČR

Řidič jel pod vlivem drog minimálně ve 14 případech. Pro policii už platil za známou firmu. Nyní je ve vazbě a čeká na trest.

Řidiče v Praze zastavila policejní hlídka čtrnáctkrát, pokaždé řídil pod vlivem drog. Teď čeká na verdikt soudu ve vazbě. Jednačtyřicetiletému muži vzala hlídka řidičský průkaz už v prvním případě, za volant usedl ještě třináctkrát. Policii nezmátlo ani to, že muž pokaždé řídil jiné vozidlo. Nicméně nevlastnil ani jedno z nich.

31. srpna 2023 11:42 Čas čtení 1:24 Google ocenil nejlepší české hrady a zámky Křišťálovým špendlíkem. Která památka zvítězila ve tvém kraji? Google ocenil nejlepší české hrady a zámky Křišťálovým špendlíkem. Která památka zvítězila ve tvém kraji?

„Případem se začali zabývat kriminalisté čtvrtého oddělení Prahy 3, kdy policejní komisařka řidiči sdělila obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, jelikož činnost vykonával v šesti případech ve stavu vylučující způsobilost, kdy koncentrace metamfetaminu převyšovala limitní hodnotu, dle které se z obecného hlediska vylučuje způsobilost řidiče bezpečně ovládat řízení motorového vozidla,“ popisuje policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Ve čtyřech případech koncentrace metamfetaminu v těle nedosahovala trestního množství, v dalších třech případech se muž odmítl testu podrobit.

„To, že jednačtyřicetiletý muž neměl žádný ostych, dokazuje i fakt, že v ten samý den, co mu kriminalistka sdělila obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, zasedl za volant a řídil. V Ďáblické ulici v Praze 8 ho opět zastavili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kdy i v tomto případě řídil pod vlivem drog,“ řekla Siřišťová.

30. srpna 2023 19:14 Čas čtení 0:48 Kámoš za všechny prachy. Dezinformátora Čermáka hledá policie, jeho kamarád s ním mezitím dává videa na Facebook Kámoš za všechny prachy. Dezinformátora Čermáka hledá policie, jeho kamarád s ním mezitím dává videa na Facebook

Policisté řidiče zatkli a předali kriminalistům. Ti podali podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. Obvinění rozšířili na sedm skutků, kdy metamfetamin překročil limitní hodnotu. Muž si teď nějakou dobu nezajezdí, na svůj trest si musí počkat ve vazbě.

Domů
Sdílet
Diskuse