Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
16. září 2023 9:11
Čas čtení 0:41

Požár na Olomoucku: Plameny zachvátily průmyslovou halu, škoda přesáhne 12 milionů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Požár na Olomoucku: Plameny zachvátily průmyslovou halu, škoda přesáhne 12 milionů
Zdroj: HZS Olomouckého kraje

V Července na Olomoucku začala v noci na neděli hořet průmyslová hala na výrobu pelet a briket. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu, nikdo nebyl zraněn.

Podle odhadů hasičů škoda přesáhne 12 milionů korun. Oznámení o požáru hasiči dostali v noci na sobotu kolem třetí hodiny ranní. Hala o rozměru 30 krát 15 metrů hoří v celém rozsahu, vlivem požáru se zbortila i střecha, uvádí hasiči na sociální síti X. 

Na místě zasahuje sedm profesionálních a dobrovolných jednotek. „Objekt hoří v celém rozsahu včetně uskladněného materiálu, strojů a dřeva. Dle svědků šlehaly z objektu až čtyřmetrové plameny. Vlivem požáru se zbortila střecha,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová. 

Požár už je podle hasičů lokalizovaný a hasiči jej mají pod kontrolou. „Po celé dopoledne budou probíhat dohašovací práce a rozebírání jednotlivých konstrukcí,“ řekla Balážová. Díky zásahu hasičů se podle ní podařilo uchránit majetek zhruba za 100 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse