Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
17. října 2023 v 8:37
Čas čtení 0:41

Pozor na ranní mrazíky, varují meteorologové. Nulové teploty můžou zničit zeleninu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na ranní mrazíky, varují meteorologové. Nulové teploty můžou zničit zeleninu
Zdroj: Pixabay/FotoRieth

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před nízkými teplotami ve vegetačním období.

Český hydrometeorologický ústav v pondělí vydal výstrahu před velmi nízkými teplotami. V platnosti je až do středečních ranních hodin. Teploty můžou místy klesnout až pod bod mrazu, což může ohrozit některé teplomilnější druhy zeleniny. 

Během úterka bude většinou oblačno, ráno s ojedinělými mlhami. Teploměry přes den vystoupají maximálně na osm až 12 stupňů, na horách bude kolem pěti stupňů. Povane slabý východní až jihovýchodní vítr rychlostí jeden až čtyři metry za sekundu.

V noci na středu klesnou teploty až na plus dva až minus dva stupně. Při uklidnění větru mohou klesnout až na minus čtyři stupně. Přes den ústav předpovídá jasno nebo skoro jasno s teplotami mezi devíti a 13 stupni. Dopoledne budou místy mlhy a přijít může i mrznoucí nebo nízká oblačnost.

Už od čtvrtka by se ranní teploty mimo horské oblasti měly pohybovat kolem tří až pěti stupňů.

Právě mráz převážně v ranních hodinách může poškodit teplomilnější druhy zeleniny. Ústav ke zmírnění jevů doporučuje zakrýt ji světlou netkanou textilií, kterou lze na zelenině ponechat i více dní do odeznění mrazů.

Domů
Sdílet
Diskuse