Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
16. listopadu 2023 v 15:38
Čas čtení 0:40

Policie vyřešila nejrozsáhlejší případ kybernetických podvodů. Nejmladšímu pachateli je jen 18 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie vyřešila nejrozsáhlejší případ kybernetických podvodů. Nejmladšímu pachateli je jen 18 let
Zdroj: Policie ČR

Policie vyřešila jeden z nejrozsáhlejších případů podvodů v kybernetickém prostoru. Zadržela deset lidí, kterým nyní hrozí až 12 let vězení.

Policie rozlouskla případ jednoho z nejrozsáhlejších podvodů v kybernetickém prostoru. Kriminalistická jednotka z Vysočiny pracovala na kauze od roku 2020. Celkově objasnila 803 dílčích skutků, jejichž škoda přesahuje částku 195 milionů korun. Policie o tom informovala na sociální síti X.

policie, podvod
Zdroj: Policie ČR

Falešní bankéři měli podle policie pobývat na Ukrajině. U jejich zadržení bylo celkem 140 lidí od policie. Dohromady jednotka zadržela deset lidí, z nichž šest pobývalo právě na Ukrajině a další čtyři zatkli policisté v Česku. Osm z nich jsou občany České republiky, jeden Ukrajiny a jeden Běloruska.

„Pachatelé jsou ve věku 18 až 29 let. Byli obviněni z podvodu a účasti na organizované zločinecké skupině a jsou vazebně stíháni v České republice,“ uzavírá policie na X.

policie, podvod
Zdroj: Policie ČR
Domů
Sdílet
Diskuse