Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
3. prosince 2023 13:32
Čas čtení 1:03

Zemřela slovenská zpěvačka Barbara Haščáková, známá z dua MC Erik & Barbara

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Zpěvačka měla dlouhodobě problémy se slinivkou, ale příčinou její smrti tento orgán nebyl.

Slovenská zpěvačka Barbara Haščáková zemřela 22. listopadu na Floridě v USA ve věku 43 let. Agentuře TASR to potvrdil bratr zesnulé umělkyně Andrej Haščák. Podle něj lékaři v nemocnici Memorial Hospital v Sarasotě, kde žila, určili jako příčinu smrti náhlou mozkovou příhodu.


„Poslední rozloučení s Barbarou se konalo v úterý 28. listopadu na místní římskokatolické faře. Komorní obřad se konal za přítomnosti nejbližší rodiny a úzkého kruhu přátel. V nejbližších týdnech budou její ostatky v urně převezeny na Slovensko a bude pohřbena v našem rodném městě Košicích,“ uvedl Haščák. Rodinní příslušníci zesnulé zpěvačky žádají veřejnost, aby respektovala skutečnost, že se nacházejí v těžké a bolestné životní situaci, a nenarušovala jejich soukromí.


Přestože zpěvačku dlouhodobě trápily zdravotní problémy se slinivkou, její smrt byla pro celou rodinu nepředstavitelným šokem. „Odešla bez jakýchkoli bolestí,“ řekla TASR truchlící rodina. Dodala, že hudba, zpěv a skládání byly zpěvaččiným životem a naplňovaly ji. Svou osobností, výrazným hlasem a písněmi rozdávala lásku svým věrným fanouškům a fanynkám.

„Její písně a hlas tu zůstanou a budou nám ji připomínat. Děkujeme všem, kteří na ni zvláště v těchto dnech s láskou myslí a dávají nám možnost vyrovnat se s touto zdrcující skutečností v soukromí,“ uvedla rodina.

29. listopadu 2023 15:00 Čas čtení 6:05 Reálně jsem nemocnej, neumím nic nedělat, říká workoholik Ondyone. Moderní rapper by měl vypadat jako já Reálně jsem nemocnej, neumím nic nedělat, říká workoholik Ondyone. Moderní rapper by měl vypadat jako já

Barbara Hasčáková se narodila v prosinci 1979 v Košicích a v 90. letech se zapsala do seznamu stálic populární hudby. Nejprve působila ve skupině Maduar, později ve skupině MC Erik & Barbara a nakonec jako sólová zpěvačka. V roce 1998 získala cenu Slávik a o rok později cenu Grand Prix v Polsku. Od roku 2000 žila v USA. Na Slovensku vydala několik alb a další dvě přidala za oceánem. 

Domů
Sdílet
Diskuse