Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
14. ledna 2024 10:48
Čas čtení 0:31

Zemřela Jana Hlaváčová, slavné české herečce bylo 85 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Po dlouhé nemoci zemřela v sobotu večer česká divadelní a filmová herečka Jana Hlaváčová. Dožila se 85 let.

Úmrtí Hlaváčové potvrdil deníku Blesk mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Hlaváčová byla jednou z nejvýraznějších českých hereček poválečné éry, během své kariéry si zahrála v desítkách rolí v Národním divadle či Divadle na Vinohradech. 

Herečku znají diváci jako Janu Krbcovou ze seriálu Chalupáři, paní Langermannovou z Cirkusu Humberto či Toničku z Básníků. Hlaváčová si zahrála také v televizních seriálech Byl jednou jeden dům, Rodáci či Náměstíčko. Herečka se hojně věnovala také dabingu. 

„Jana Hlaváčová byla v Národním divadle první herečkou a rozhodující osobností inscenací několika generací vynikajících tvůrců. Je nezapomenutelnou součástí dějin českého divadla i statečným člověkem naší společnosti,“ říká generální ředitel Národního divadla Jan Burian.

Před kameru se naposledy postavila v roce 2011 v psychologickém dramatu Petera Krištúfka Viditelný svět. O rok později obdržela Cenu Františka Filipovského za nejlepší herecký výkon. 

Domů
Sdílet
Diskuse