Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
22. února 2024 16:39
Čas čtení 0:34

AKTUÁLNĚ: Výstraha před silnými dešti. Mohou stoupat i hladiny řek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Výstraha před silnými dešti. Mohou stoupat i hladiny řek
Zdroj: Unsplash / Andréa Villiers

Meteorologové opět varují před vydatnými dešti. Zasáhnou především severní hory, ale ohrozit mohou i jižní Čechy.

Výstraha ČHMÚ platí až do neděle. Během 24 hodin by mohlo v Královéhradeckém a Libereckém kraji spadnout až 50 milimetrů srážek. Dále na východ v Pardubickém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji až nad 60 milimetrů za 48 hodin.

22. února 2024 11:34 Čas čtení 0:37 Na protest proti politice EU vyrazilo asi 3000 kusů zemědělské techniky Na protest proti politice EU vyrazilo asi 3000 kusů zemědělské techniky

V platnosti je také povodňová bdělost na prvním, tedy nejnižším stupni od čtvrtka pro část Královéhradeckého a Pardubického kraje. Od pátku se přidá i Středočeský, Plzeňský a Liberecký kraj. Na druhý povodňový stupeň se vyšplhá výstraha v Královéhradeckém kraji, přesněji v Trutnově a Vrchlabí. Platit má od pátku do soboty.

„Doporučuje se sledovat vývoj situace a jeho prognózu. Uposlechnout pokyny povodňových orgánů, policie a Hasičského záchranného sboru ČR. Připravit se na možnost vzniku povodně. Vyvarovat se koupání, plavání, jízdy lodí apod. v korytě toku a bezprostředním okolí. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst. Omezit pohyb v podmáčených oblastech, kde hrozí pády stromů,“ uvádí ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse