Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
ČTK
22. února 2024 11:34
Čas čtení 0:37

Na protest proti politice EU vyrazilo asi 3000 kusů zemědělské techniky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na protest proti politice EU vyrazilo asi 3000 kusů zemědělské techniky
Zdroj: TASR/Barbora Vizvárová

Farmáři vyjeli protestovat k hranicím se Slovenskem, Polskem i Německem.

Někteří farmáři protestují také v centrech velkých měst. V tiskové zprávě o tom dnes ČTK informovala Agrární komora ČR (AK ČR), která se společně se Zemědělským svazem ČR nebo Asociací soukromého zemědělství ČR akce účastní. Do protestu se podle AK ČR zapojilo několik tisíc českých zemědělců. Prezident AK ČR Jan Doležal označil situaci farmářů za „skutečně zoufalou“.

21. února 2024 11:15 Čas čtení 1:15 Nechutný případ v Poděbradech. Žena nechala postiženou sestru vyhladovět a zemřít mezi odpadky Nechutný případ v Poděbradech. Žena nechala postiženou sestru vyhladovět a zemřít mezi odpadky

Českým zemědělcům vadí zejména vysoká byrokratická zátěž a množství kontrol, které podle AK ČR vzrostly mezi lety 2022 a 2023 téměř dvojnásobně. Předmětem protestů budou ale také dopady Green Dealu nebo levný dovoz ze zemí mimo EU. Do společného evropského protestu se z ČR kromě AK ČR zapojí i Zemědělský svaz, Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů, Společnost mladých agrárníků a část členů Asociace soukromého zemědělství.

Dnešního protestu se účastní také zemědělci ze Slovenska, Polska a Maďarska, tedy zemí visegrádské čtyřky, nebo i Litvy a Lotyšska. Podpořit je mají i zemědělci z některých balkánských zemí včetně Bulharska, Chorvatska, Rumunska či Slovinska.

Domů
Sdílet
Diskuse