Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Karolína Fejtová
24. května 2024 14:27
Čas čtení 0:33

Dívka se udusila kvůli výzvě na TikToku. Doma ji rozhodně nezkoušej

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Dívka se udusila kvůli výzvě na TikToku. Doma ji rozhodně nezkoušej
Zdroj: Pixabay/konkarampelas/volně k užití

Třináctileté Němce byla osudná Blackout Challenge na TikToku.

Lena z hesenského okresu Kassel se udusila v noci na 27. dubna. Kolem deváté večer popřála rodině dobrou noc a šla do svého pokoje. Strýc, který k nim domů dorazil, chtěl jít před půlnocí dívku pozdravit. Našel ji v bezvědomí.

24. května 2024 10:16 Čas čtení 0:25 Neštěstí v oblíbené letní destinaci. Zřícení terasy si vyžádalo čtyři oběti, další lidé jsou zraněni Neštěstí v oblíbené letní destinaci. Zřícení terasy si vyžádalo čtyři oběti, další lidé jsou zraněni

Rodina ihned volala lékaře, který už ale nic nezmohl. V rámci Blackout Challenge se lidé snaží vyvolat mdloby či se dostat do bezvědomí. Z nalezeného materiálu v jejím mobilu vyplývá, že se jí první záznam nelíbil, a proto se do stavu bezvědomí zkusila dostat podruhé. Tento pokus jí byl osudným.

Tato výzva je extrémně nebezpečná. Přestože její účastníci očekávají, že se z bezvědomí rychle probudí, není tomu tak vždy. Lena není první obětí, počátkem roku 2021 kvůli výzvě zemřela desetiletá školačka z Itálie. I proto je Blackout Challenge zařazena na seznam nebezpečných online trendů, před kterými by rodiče měli svoje ratolesti varovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse