Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
30. července 2024 v 15:08
Čas čtení 0:42

Olympijská kolekce nesedí paralympionikům. Rodina musí oblečení přešívat

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Olympijská kolekce nesedí paralympionikům. Rodina musí oblečení přešívat
Zdroj: Český olympijský tým/propagačný materiál

Bývalý paralympijský plavec Jan Povýšil na platformě X upozornil na problém, kterému handicapovaní sportovci pravidelně čelí. Olympijské kolekce jim musí přešívat rodinní příslušníci.

„Fasování paralympijské kolekce přináší velmi komické záležitosti. I když si všichni nahlásili velikosti, tak na někoho nezbylo nic v S a tak dále,“ napsal Povýšil.

Dle Povýšilových slov paralympionikům kolekce není šitá na míru a oblečení si musí upravovat sami. Pro příklad sdílel fotku paralympijského plavce Arnošta Petráčka, kterému kolekce viditelně nesedí.

29. července 2024 v 17:47 Čas čtení 0:29 VIDEO: Olympiáda má dalšího hrdinu. Místo pláště má ale pestrobarevné plavky VIDEO: Olympiáda má dalšího hrdinu. Místo pláště má ale pestrobarevné plavky

„Ano u Paralympioniků je lehce komplikované, aby všechno sedělo jak má. Nicméně u třiceti sportovců by to neměl být takový problém zařídit,“ dodal a upozornil na to, že když členům kanadského paralympijského týmu dodali špatně ušitou kolekci, tak ji hromadně vrátili. 

V něčem se na paralympioniky ale přeci jen myslelo, mimo plášťů nastupovali v kratších bundách, které jsou dle předsedy Českého paralympijského výboru Zbyňka Sýkory pro sportovce na vozíku vhodnější.

Domů
Sdílet
Diskuse