Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
28. srpna 2024 v 13:39
Čas čtení 0:37

Nesedneš do letadla bez drinku? Šéf Ryanairu chce změnu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nesedneš do letadla bez drinku? Šéf Ryanairu chce změnu
Zdroj: Unsplash/Portuguese Gravity

Michael O'Leary promluvil o možném novém omezení. Cestující oblíbené společnosti by mohli před letem vypít maximálně dva drinky.

Podle něj jsou opilí pasažéři agresivní vůči spolucestujícím i členům posádky. „Za starých časů lidé, kteří toho vypili příliš, nakonec upadli do bezvědomí, nebo usnuli. Nyní jsou však tito cestující také na různých prášcích,“ upozornil O'Leary pro The Telegraph. Podle něj je tak hlavním problémem i užívání dalších návykových látek.

„Nechceme lidem zakazovat, aby se napili,“ řekl. „Ale nedovolujeme lidem řídit pod vlivem alkoholu, přesto je stále posíláme do letadel ve výšce 33 000 stop (zhruba 10 kilometrů),“ dodal.

6. května 2024 v 11:26 Čas čtení 1:47 Tohle je pět nedoceněných nápadů na letní cestování po Evropě Tohle je pět nedoceněných nápadů na letní cestování po Evropě
15. února 2019 v 17:29 Čas čtení 0:00 Ryanair létá za 130 Kč, a přesto ročně vydělá 39 miliard korun. Jak fungují tyto nízkonákladové aerolinky? Ryanair létá za 130 Kč, a přesto ročně vydělá 39 miliard korun. Jak fungují tyto nízkonákladové aerolinky?
17. dubna 2024 v 15:54 Čas čtení 1:59 Studuješ a nevíš, kam v létě vyrazit? Přinášíme žebříček tipů na low budget výlety Studuješ a nevíš, kam v létě vyrazit? Přinášíme žebříček tipů na low budget výlety

Problém podle šéfa společnosti Ryanair představují především destinace, kam lidé míří za nočním životem, jako jsou Ibiza či ostrovy v Řecku. „Dokud se zvládnou postavit a dopotácet se na palubu, tak projdou dovnitř. Když pak letadlo vzlétne, začnou dělat nepořádek,“ podotkl. Je také podle něj těžší kontrolovat turisty, kteří cestují ve větších skupinách.

Domů
Sdílet
Diskuse