Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Veronika Dlesková
24. července 2023 v 18:12
Čas čtení 0:30

Vlajky i duhová Petřínská rozhledna. Podpora Prague Pride bude v Praze nakonec stejná jako v předchozích letech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vlajky i duhová Petřínská rozhledna. Podpora Prague Pride bude v Praze nakonec stejná jako v předchozích letech
Zdroj: Michal Babincak/Dúhový Pride

Symbolická podpora Prague Pride bude obdobná jako v minulých letech. Na Twitteru to oznámil radní pro Prahu Adam Zábranský (Piráti).

Praha pod vedením primátora Bohuslava Svobody (ODS) minulý týden oznámila, že podpora Prague Pride bude menší než v minulých letech. Město se pod novým vedením rozhodlo nevyvěsit v ulicích duhové vlajky a nenasvítit duhově Petřínskou rozhlednu. 

Podle Svobody bylo toto rozhodnutí čistě ekonomické. „Vlajky budou vyvěšeny na všech magistrátních budovách,“ řekl Refresheru Svoboda. 

18. července 2023 v 13:48 Čas čtení 1:26 Praha letos osekala podporu Prague Pride. Podle Svobody je dostatečná Praha letos osekala podporu Prague Pride. Podle Svobody je dostatečná

Rada města ale nakonec schválila větší rozsah symbolické podpory Prague Pride. Duhové vlajky se tak objeví na sloupech veřejného osvětlení a duhově bude nasvícena i Petřínská rozhledna. Na Twitteru to oznámil pražský radní pro majetek a transparentnost Adam Zábranský. 

Domů
Sdílet
Diskuse