Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
22. října 2023 17:57
Čas čtení 0:51

Štědré odměny: Firma ze sousedního státu dala všem zaměstnancům bonus přes 70 tisíc korun

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Výše odměny má kompenzovat rostoucí inflaci.

Šéf firmy Red Bull Mark Mateschitz překvapil své zaměstnance bonusy ve výši 2 996 eur (téměř 74 tisíc korun). Odměna, kterou dostanou všichni zaměstnanci firmy v Rakousku před Vánocemi, je podle LAD Bible výrazněji vyšší, než se původně očekávalo.

22. října 2023 16:15 Čas čtení 0:55 Žena se vrátila z dovolené a místo svého domu našla ruiny. Demoliční firma si spletla adresu Žena se vrátila z dovolené a místo svého domu našla ruiny. Demoliční firma si spletla adresu

Zaměstnanci se o odměnách dozvěděli v e-mailu, ve kterém bylo napsáno: „Jsem rád, že vám mohu oznámit, že kromě procentního zvýšení platu od roku 2024 dostane navíc každý pracující v Rakousku i dobrovolnou jednorázovou platbu, která má kompenzovat inflaci v roce 2023.“

Po převzetí firmy nejde o jeho první projev díku zaměstnancům. Například nedávno utratil 93 983 eur (2,3 milionu korun), aby poslal 50 lidí na Island a desítky lidí do mexického města Cancún. Štědrý bonus reflektuje skvělé komerční výsledky firmy Red Bull. Letos výrobce energetických nápojů zaznamenal nárůst tržeb o 23 % a dosáhl zisku 9,6 miliardy liber.

Pětatřicetiletý šéf firmy Mateschitz se po loňské smrti svého otce stal čerstvým evropským miliardářem. Díky zisku 49procentního podílu ve firmě se s majetkem kolem 32,7 miliardy eur objevil na 37. místě seznamu světových miliardářů Forbes.

Domů
Sdílet
Diskuse