Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
29. prosince 2023 8:35
Čas čtení 0:36

Rusko v noci zaútočilo ve velkém na Ukrajinu. Rakety zasáhly i Kyjev

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko v noci zaútočilo ve velkém na Ukrajinu. Rakety zasáhly i Kyjev
Zdroj: TASR/AP/Emilio Morenatti

Ukrajina hlásí nejméně jednu oběť a 15 zraněných po ruských náletech.

Rusko v pátek v časných ranních hodinách zaútočilo raketami a drony na několik ruských měst včetně Kyjeva. Ukrajinské úřady vydaly varování před leteckými údery po celé zemi.

Kyjevský starosta Vitalij Kličko na sociální síti Telegram uvedl, že v hlavním městě byly slyšet výbuchy a do provozu byly uvedeny systémy protivzdušné obrany. Rakety zasáhly i další ukrajinská města, včetně Charkova na severovýchodě, Sum a Konotopu na severu, Lvova na západě a Oděsy na jihu, uvedla agentura AFP s odvoláním na místní úřady.

Charkovská policie uvedla, že nepřítel zasáhl město v 5:00 hodin místního času (4:00 hodin SEČ) raketami ze systémů protivzdušné obrany S-300. „V Charkově bylo slyšet deset výbuchů a na místa úderů rychle dorazili specialisté,“ dodala policie.

Výšková budova v Oděse se ocitla v plamenech poté, co ji zasáhly trosky ze sestřeleného dronu, uvedl starosta města Hennadij Truchanov. Budova byla poškozena, ale požár se podařilo dostat pod kontrolu, uvedl starosta na sociálních sítích.

Domů
Sdílet
Diskuse