Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
30. prosince 2023 v 16:15
Čas čtení 0:48

Na silvestra budou v Praze dopravní omezení. Na co se připravit a kam se autem nedostaneš?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na silvestra budou v Praze dopravní omezení. Na co se připravit a kam se autem nedostaneš?
Zdroj: wikimedia commons / A.Savin / volně k užitív

Na silvestra a Nový rok budou v Praze zavedena dopravní opatření, která omezí parkování nebo úplný vjezd do určitých lokalit. Týkat se budou hlavně centra včetně Václavského a Staroměstského náměstí a okolí Karlova mostu.

Na Nový rok vyjde do ulic centra Prahy nejen mnoho českých občanů, ale i spousta turistů. Hlavní město se na nápor příchozích připravuje například krátkodobým zákazem vjezdu do určitých částí Prahy. Na Václavském náměstí nebude možné parkovat od poledne 31. prosince do 10:00 hodin 1. ledna.

Na Václavské náměstí bude zároveň zakázán vjezd automobilů z přilehlých ulic Jindřišská, Štěpánská, Vodičkova a Wilsonova a Ve Smečkách, a to od silvestrovských čtyř hodin odpoledne do novoročních deseti ráno.

Další oblastí zasaženou krátkodobými dopravními opatřeními bude Staroměstské náměstí, kde bude zakázán vjezd do ulic Jáchymova a Pařížská od nedělních osmi hodin večer do pondělních tří hodin ráno. Omezená doprava se dotkne i okolí Karlova mostu. Na dvě hodiny bude pro dopravu uzavřeno Smetanovo nábřeží, komunikace Křížovnická až k náměstí Jana Palacha včetně přilehlých ulic, a to od 11 večer do jedné ráno. Uzavřena bude od devíti večer do dvou ráno také ulice Josefská.

Prodloužený provoz metra

Všechny linky metra jsou za normálních okolností v provozu přibližně od pěti hodin ráno do půlnoci. Na Nový rok tomu však bude jinak, jejich provoz bude prodloužen do přibližně půl třetí ráno, zároveň bude posílen provoz nočních tramvají. Na bezpečnost budou na místech s vysokou koncentrací lidí dohlížet policisté a strážníci.

Domů
Sdílet
Diskuse