Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. ledna 2024 v 10:28
Čas čtení 0:34

Schyluje se k dalším náletům? Američané odvrátili střelu Húsíů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Schyluje se k dalším náletům? Američané odvrátili střelu Húsíů
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Jemenští Húsíové vypálili střelu na americký torpédoborec. Letoun USA ji v neděli zlikvidoval u přístavu Hudajdá. Jemenská vojenská skupina má po náletech stále dostatečnou zásobu arzenálu na další útoky.

Vojenská skupina zajdíjských ší'itů působící v západní části Jemenu, která podniká pirátské útoky v Rudém moři, vypálila střelu v neděli kolem 16:45 místního času. Střela byla USA sestřelena u jemenského pobřeží Hudajdá, torpédoborec (válečná loď se silnou výzbrojí, pozn. red.) nezasáhla. Nebyly nahlášeny žádné škody ani zranění.

Dle slov Húsíů se poblíž Hudajdá pohybovalo americké letadlo, což je podle nich porušení jejich suverenity. Zda šlo o letoun, který proti střele zasáhl, není jasné.

15. ledna 2024 v 9:37 Čas čtení 1:00 Slovenské státní vyznamenání dostali i Češi. Ocenění má inspirovat mladé Slovenské státní vyznamenání dostali i Češi. Ocenění má inspirovat mladé

Více útoků

Vojenská skupina s útoky dle svých slov nepřestane, protože je ve válce s Izraelem. Přestože Spojené státy a Británie při čtvrtečním a pátečním útoku poškodily spoustu jejich arzenálu, mají Húsíové stále kapacitu a zásoby k dalším útokům.

Húsíové si stojí za tím, že jejich údery jsou mířeny proti Izraeli, každopádně napadají i lodě, které s konfliktem nemají nic společného. V neděli dvě jejich lodě v Rudém moři ohrožovaly obchodní loď.

Domů
Sdílet
Diskuse