Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
8. února 2024 17:30
Čas čtení 0:39

PŘEHLED: Tihle dopravci se podle průzkumu nejméně zpožďují

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEHLED: Tihle dopravci se podle průzkumu nejméně zpožďují
Zdroj: Wikimedia Commons/na voľné použitie

Nejlepší dopravci přesáhli přesnost 90 procent – patří mezi ně i České dráhy. Na druhou stranu dopravce, který je na chvostu statistiky, měl každý čtvrtý vlak zpožděný.

Přehled o zpoždění dopravců za rok 2023 poskytla Správa železnic na vyžádání deníku Zdopravy.cz. V žebříčku jsou všichni osobní dopravci, kteří loni vypravili nejméně deset tisíc vlaků.

8. února 2024 13:35 Čas čtení 1:19 Experti varují před oblíbenou nákupní aplikací, pro některé mobily je prý bezpečnostním rizikem (Aktualizováno) Experti varují před oblíbenou nákupní aplikací, pro některé mobily je prý bezpečnostním rizikem (Aktualizováno)

Podle žebříčku měly nejpřesnější vlaky na české železnici v loňském roce společnosti AŽD Praha, Die Länderbahn CZ a národní společnost České dráhy. Celkem devět z deseti vlaků těchto tří dopravců přijelo včas nebo se zpožděním do pěti minut. Nejméně přesné byly vlaky od RegioJetu – u tohoto dopravce se více zpozdil každý čtvrtý vlak.

Data o přesnosti vlaků je potřeba brát s rezervou: jednotliví dopravci mají různé počty spojů – České dráhy například loni vypravily přes 4,8 milionu spojů, na druhou stranu Arriva pouze 274 tisíc spojů.

Zde je celý seznam zohledňující plnění jízdního řádu v roce 2023:

  1. AŽD Praha – 91,7 procenta
  2. Die Länderbahn CZ – 91,4 procenta
  3. České dráhy – 90,1 procenta
  4. Leo Express – 88,8 procenta
  5. RegioJet ÚK – 87,7 procenta
  6. Arriva vlaky – 87,5 procenta
  7. KŽC Doprava – 87,4 procenta
  8. Leo Express Tenders – 81,5 procenta
  9. GW Train Regio – 78,5 procenta
  10. RegioJet – 76,6 procenta
Domů
Sdílet
Diskuse