Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Peclová
27. února 2024 15:50
Čas čtení 0:49

V březnu začne zdarma vysílat nová sportovní televize. Chce popularizovat ženský i mládežnický sport

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V březnu začne zdarma vysílat nová sportovní televize. Chce popularizovat ženský i mládežnický sport
Zdroj: Pexels/volně k užití

1. března v 15 hodin zahájí vysílání nová sportovní televize Sporty TV. Úvodní diskuzní pořad uvede nový šéfredaktor stanice, bývalý redaktor České televize Jiří Kalemba. Představí v něm programové schéma.

„Nechceme konkurovat velkým sportovním stanicím. Naší největší snahou je podpořit a popularizovat český sport. Zejména ten, který nemá z různých důvodů na televizních obrazovkách dostatečný prostor. Zaměříme se na domácí ligové soutěže, ženský a mládežnický sport. Součástí vysílání budou ale i soutěže v zahraničí,“ uvedl na úterním představení nové stanice výkonný ředitel Perinvest Group Jan Smíšek.

27. února 2024 9:05 Čas čtení 0:48 Pozor na nový trik některých bankomatů. Strhávají poplatky navíc Pozor na nový trik některých bankomatů. Strhávají poplatky navíc

Cílem stanice je podle jeho vyjádření do roka a půl získat podíl na sledovanosti 0,3 procenta, což by mělo stačit na to, aby stanice byla díky reklamě provozně soběstačná. Reklamu hodlá cílit na diváky od 15 do 69 let.

Sporty TV bude pro diváky zdarma. Bude šířena v Multiplexu 23 Českých Radiokomunikací a jedná se také o zařazení do internetové televize s operátory O2, T-Mobile a Vodafone.

Stanice funguje pod skupinou Perinvest Group Tomáše Petery, jednoho z akcionářů sázkové kanceláře Tipsport. Skupina pořádá sportovní i kulturní akce a zajišťuje sportovní management v několika hokejových a fotbalových halách, též snímá zápasy kamerami s umělou inteligencí a teď nově spustí i televizní kanál.

Domů
Sdílet
Diskuse