Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
4. května 2024 14:34
Čas čtení 0:38

VIDEO: Ukrajinské ministerstvo zahraničí má novou mluvčí. Vytvořila ji umělá inteligence

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Ukrajinské ministerstvo zahraničí má novou mluvčí. Vytvořila ji umělá inteligence
Zdroj: Ministerstvo zahraničí Ukrajiny

Ukrajinská diplomacie ve středu představila svoji novou mluvčí. Ve skutečnosti se jedná o hologram vytvořený umělou inteligencí.

Nová mluvčí se jmenuje Victoria Shi a její předlohou se stala Rosalie Nobre, zpěvačka a bývalá účastnice ukrajinské verze reality show The Bachelor. Ukrajinské ministerstvo je tak prvním úřadem svého druhu na světě, který se pro komunikaci s veřejností rozhodl touto cestou využít umělou inteligenci. 

Shi se již objevila v prvním videu, které na X zveřejnilo samotné ministerstvo. Žena je na něm oblečená v černém obleku a při svém projevu realisticky gestikuluje rukama. 

Jak informuje deník The Guardian, umělá inteligence vytvořila pouze postavu mluvčí, samotná prohlášení budou i nadále psána a ověřována skutečnými lidmi. Jméno mluvčí pochází ze slova „victory“ (vítězství) a ukrajinského výrazu pro umělou inteligenci „štučnyj intelekt“. 

Domů
Sdílet
Diskuse