Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
dnes 8. května 2024 13:17
Čas čtení 0:59

Cestující RegioJetu zažili netradiční cestu. Pustili se do nich štěnice

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Cestující RegioJetu zažili netradiční cestu. Pustili se do nich štěnice
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Minulý týden v noci ze čtvrtka na pátek během cesty na východní Slovensko čekal na mladý pár zážitek, který si budou dlouho pamatovat. V lůžkovinách našli štěnice.

„Zhruba po dvou hodinách jízdy začala partnerku svědět ruka,“ uvedl poškozený Vojtěch B. a dodal, že na těle se jí objevily zarudlé kousance. V čalounění a lůžkovinách posléze našli štěnice. „Stačil jsem udělat pouze pár snímků a poté jsme rychle vzali věci a oddíl opustili,“ dodal. O problému informovali strojvedoucí, ta je přemístila do jiného vagonu.

8. května 2024 11:38 Čas čtení 0:30 Slovensko dále ohrožují medvědi. Jeden vyděsil děti na kraji obce Slovensko dále ohrožují medvědi. Jeden vyděsil děti na kraji obce

Dopravce údajně situaci řeší. „Tento případ jsme zaznamenali a v současné době se jím aktivně zabýváme,“ popsala pro iRozhlas manažerka společnosti RegioJet Alexandra Janoušek Kostřicová. Ve stejném kupé jeli i další cestující, jak s nimi byla situace komunikována není jasné.

RegioJet zákazníkům nabídl kompenzaci jízdného. „V případech, kdy dojde k zasažení cestujících, poskytujeme i dodatečnou pomoc, včetně pokrytí nákladů na dezinfekci či dezinsekci,“ vylíčila. Ačkoliv Vojtěch se svou partnerkou peníze dostali, komunikaci společnosti považují za nedostačující. Problém ihned po příjezdu nahlásili písemně i na informační lince, odpovědi se však nedočkali. Když zavolali na linku znovu, sdělili jim, že reklamace byla sice odeslána, ale že přepravce má 30 dní na vyjádření. „Celá situace byla a vlastně stále je velmi nepříjemná,“ doplnil.

Vozy by však již měly být bezpečné. „Ve vlacích provádíme pravidelnou dezinfekci a dezinsekci. Pokud je výskyt nahlášen, přijímáme okamžitá opatření, vůz je odstaven a je provedena dezinfekce a dezinsekce mimo plánovaný harmonogram,“ upozornila Janoušek Kostřicová.

Domů
Sdílet
Diskuse