Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
19. května 2024 v 8:27
Čas čtení 0:26

Předpověď na léto je podle meteoroložky děsivá. Rekordní vedra způsobí v Evropě sucha a požáry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Evropu letos opět zasáhne velká vlna veder.

Evropu letos čeká další horké léto. Horko je částečně způsobeno tím, že hladina Atlantského oceánu byla v posledních deseti měsících rekordně teplá. Kromě rekordně vysokých teplot se Evropa musí připravit také na velká sucha, která ohrozí zejména úrodu, informuje Travel Tomorrow.

Nejvíce ohroženými zeměmi mají být Itálie, Francie a Španělsko. Tyto země budou od května sužovat velmi vysoké teploty. To může způsobit i nebezpečné požáry, které se budou rychle šířit v důsledku velkého sucha.

„Pokud se podíváme na prognózu na další tři měsíce, vidíme, že trend, který pozorujeme, bude pravděpodobně pokračovat. A rok 2024 bude soupeřit s tím předchozím o pozici nejteplejšího v historii, což je děsivé,“ tvrdí meteoroložka Chloe Brimicombe pro CNET.

horúčavy
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domů
Sdílet
Diskuse