Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
12. května 2024 v 18:00
Čas čtení 0:57

Na Ibize si už alkohol v noci nekoupíš. Turisté si musí dát pozor na vysoké pokuty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Baleárské ostrovy zakázaly noční prodej alkoholu v místech s nadměrným turismem.

Regionální vláda zakázala noční prodej alkoholu a zpřísnila jeho konzumaci na turisticky nejvíce vyhledávaných místech na španělských ostrovech Mallorca a Ibiza.

Nová opatření jsou součástí úsilí omezit nadměrné množství turistů. Týkají se oblastí Llucmajor, Palma a Calvia na Mallorce a Sant Antoni de Portmany na Ibize. Úřady na těchto místech zakázaly prodej alkoholu v době od 21:30 do 08:00.

Pro tyto oblasti platí i zákaz plavby párty lodí ve vzdálenosti menší než jedna námořní míle (1 852 m) od pevniny. Turisté nemohou v těchto oblastech z lodí vystupovat ani na ně nastupovat, konstatoval deník Majorca Daily Bulletin.

Nová vyhláška tamní vlády rozšiřuje již existující zákon z roku 2020, který zakázal happy hours (snížené ceny alkoholu v barech v určitých časech), organizované hromadné navštěvování barů, nabídku dvou alkoholických nápojů za cenu jednoho, prodej alkoholu v obchodech mezi 21:30 a 08:00 h a propagaci párty lodí na určitých místech.

Turistům hrozí vysoké pokuty

Vláda už dříve varovala turisty, že budou pokutováni za nevhodné chování. Za pití alkoholu na veřejnosti, na kterém se podílí velký dav lidí a které narušuje soužití a klid, hrozí pokuta v přepočtu až 37 tisíc korun. V případě vážného porušení zákazu může být pokuta navýšena až na 75 tisíc korun, informuje internetová stránka Canarian Weekly.

16. května 2023 v 6:00 Čas čtení 14:18 Menstruační volno: výhoda, nebo prohloubení nerovnosti? Ptali jsme se přímo v Barceloně, kde zákon zavedli Menstruační volno: výhoda, nebo prohloubení nerovnosti? Ptali jsme se přímo v Barceloně, kde zákon zavedli

Starosta města Palma de Mallorca Jaime Martínez uvedl, že jedním z jeho cílů je napravit necivilní chování. Opatření budou platit pouze do 31. prosince 2027. Vláda vyjádřila přesvědčení, že později už nebudou zapotřebí.

ibiza, spanielsko
Zdroj: Unsplash/Sebastian Coman Travel
Domů
Sdílet
Diskuse