Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
8. května 2024 11:38
Čas čtení 0:30

Slovensko dále ohrožují medvědi. Jeden vyděsil děti na kraji obce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovensko dále ohrožují medvědi. Jeden vyděsil děti na kraji obce
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V obci Kolonica na východě Slovenska jezdily malé děti na zahradě na poníkovi. Vyrušil je však medvěd, který se objevil v nedalekém křoví.

Pozemek byl ohraničen elektrickým ohradníkem, nikomu se tak nic nestalo. Na místě však byla v tu chvíli i žena se sedmiměsíčním dítětem. „Tak tu řval, lidé začali panikařit a s dětmi na rukou utíkali pryč. Koně za nimi také,“ uvedl pro televizi Joj starosta obce Matúš Leňo.

8. května 2024 9:03 Čas čtení 0:28 V oblíbené prázdninové destinaci byl spatřen žralok. Pláž okamžitě uzavřeli V oblíbené prázdninové destinaci byl spatřen žralok. Pláž okamžitě uzavřeli

Podle výpovědi sousedů pak medvěd utekl do lesa. Ačkoliv se jedná o frekventovanou oblast, není to poprvé, co se tu stalo něco podobného. Starosta potvrdil, že před pár dny v obci viděli i medvědici s mláďaty. „Teď je to tady divočina,“ poznamenal.

Okolí by měl v nejbližších dnech prozkoumat zásahový tým a zjistit, zda nemají v okolí obce doupě. K útokům medvědů dochází na Slovensku čím dál častěji. Podle serveru Novinky.cz odhaduje Státní ochrana přírody jejich populaci na 1300 jedinců.

Domů
Sdílet
Diskuse