Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
3. května 2024 v 6:55
Čas čtení 1:15

PŘEHLED: Sleva v Tescu, na telefon, léky nebo elektroniku. Kde všude uplatníš studentskou slevu?

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
PŘEHLED: Sleva v Tescu, na telefon, léky nebo elektroniku. Kde všude uplatníš studentskou slevu?
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Věděl*a jsi, že v Tescu ušetříš deset procent z nákupu, když ukážeš ISIC? Vytvořili jsme přehled, v němž jsme shrnuli všechny slevy, o kterých možná nevíš.

Jídlo a potraviny

Na zmiňovanou desetiprocentní slevu v Tescu máš nárok jednou týdně, musíš mít aplikaci Clubcard a nakoupit za maximálně 600 korun. Žádný další řetězec slevu pro studující nenabízí ani to neplánuje, jak zjistil v anketě server Peníze.cz.

1. května 2024 v 8:49 Čas čtení 0:33 Vlaky na Vysočině pořádně zrychlí. Podívej se, kde všude dojde ke změně Vlaky na Vysočině pořádně zrychlí. Podívej se, kde všude dojde ke změně

Na vybraná menu naopak slevu uplatníš v řetězcích KFC, Burger King, McDonald's, Subway a Boulevard.

Nákupy

Deset procent nabízí řetězec C&A, až 25 procent ti nabídne Zoot a Astratex. Výhodněji nakoupíš také elektroniku, deset až třicet procent ušetříš na Alze, v CZC.cz a Datartu nebo na e-shopu Samsungu.

Naše oblíbená je sleva v knihkupectvích, třeba na nákup učebnic a kancelářských potřeb. Zavedla ji většina tuzemských řetězců, tedy Luxor, Kanzelsberger, Dobrovský a další.

kniha, knihy, čítanie
Zdroj: Unsplash/Blaz Photo

Praktické

Slevy na telefon nebo pojištění nejsou něco, co by tě možná nalákalo na první dobrou. Peněženku ti ale ušetří paradoxně nejvíc, protože jde často o nezbytné výdaje.

Vodafone láká na studentský tarif s neomezenými daty (to je za nás na kolejích a studentských bytech největší záchrana) od 487 korun.

1. května 2024 v 7:42 Čas čtení 0:48 Švédsko chce být první zemí bez kuřáků. Jak se můžeme inspirovat? Švédsko chce být první zemí bez kuřáků. Jak se můžeme inspirovat?

Pokud rád*a cestuješ, zvaž také cestovní pojištění, které s ISIC stojí už 350 korun na rok, což je cena, kterou jiné pojišťovny nabízí za pár dní.

Deset procent ušetříš v síti lékáren Dr. Max (platí jen na e-shop). Pokud nosíš brýle, můžou se ti hodit i slevy v optikách. Jejich přehled najdeš tady.

Cestování

Slevu na vlaky a autobusy po Česku uplatňuje asi každý. Hodit se ale můžou i slevy cestovních kanceláří, pět procent nabízí outdoorová Kudrna, deset procent pak v případě včasné rezervace i Bluestyle, sedm procent server Travelking. Patnáct procent ušetříš u aerolinky Emirates. Nezapomeň se také vždycky zeptat na slevu u jakéhokoliv vstupu. Přestože ji instituce často nemají vypsanou, po přímé otázce ti nějakou slevu na vstupné většinou dají.

vlak
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Všechny slevy doporučujeme projít přímo na stránkách ISIC, protože slevy nabízí i řada lokálních podniků, které by se nám do článků nevešly, takže nezapomeň zkontrolovat, kde všude můžeš ušetřit ve svém městě.

Domů
Sdílet
Diskuse