Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
16. května 2024 v 12:46
Čas čtení 1:05

Přijď do Penny v převleku včelaře a získej slevu. Ponižující, kritizují lidé

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Přijď do Penny v převleku včelaře a získej slevu. Ponižující, kritizují lidé
Zdroj: Penny Market/propagační materiál

Řetězec supermarketů Penny nabízí při Světovém dni včel slevu těm, kteří přijdou v převleku za včelaře.

V pondělí 20. května zaplatí méně za cukr, konkrétně 14,90 koruny za kilogram. Běžně ho řetězec prodává za 26,90, jak vyplývá z jeho letáku. Maximální množství na jednoho člověka je 20 kusů, jak se píše v podmínkách. Potřeba je minimálně včelařská kukla či klobouk, jak řetězec upřesnil na sociálních sítích. Cukr je pro včelaře důležitou ingrediencí, protože se jím včely dokrmují.

16. května 2024 v 7:15 Čas čtení 1:04 Kouření, domácí mazlíčci i návštěvy. Podívej se, co ti majitel*ka bytu nesmí zakázat Kouření, domácí mazlíčci i návštěvy. Podívej se, co ti majitel*ka bytu nesmí zakázat

Akcí chce řetězec podle svých slov podpořit environmentální směřování. „Stejně jako včelaři, pečující o včelstva poskytováním cukru na období bez snůšky, se Penny stará o své zákazníky a podporuje trvale udržitelné zdroje a ochranu přírody,“ píše řetězec v propagačním materiálu.

„Věříme totiž, že malé kroky mohou mít velký význam. Společně můžeme udělat něco výjimečného pro naše včely a tím i celý ekosystém, který udržuje českou přírodu tak krásnou. Proto vás zveme do našich obchodů, kde na vás čekají nejen skvělé slevy, ale i pocit, že děláte něco dobrého pro naši planetu,“ tvrdí o svých snahách o udržitelnost.

Anketa:
Co si o akci Penny myslíš?
Nelíbí se mi, je ponižující.
Je to vtipné, nemám s tím problém.
Je mi to jedno, do Penny nechodím.
Nelíbí se mi, je ponižující.
55 %
361 Hlasů
Je to vtipné, nemám s tím problém.
32 %
211 Hlasů
Je mi to jedno, do Penny nechodím.
13 %
82 Hlasů

Supermarket ale na sociálních sítích schytal kritiku. Lidé akci označují za ponižující a potupnou, myslí si také, že si řetězec ze zákazníků*zákaznic střílí. „Že vám není hanba, dělat si z lidí legraci. Potupné,“ píše například jedna z komentujících. Uživatelé*uživatelky také připomínají, že koupit cukr za srovnatelnou cenu se dá v akci i jinde, navíc bez kostýmu. 

16. května 2024 v 12:30 Čas čtení 1:29 Hledáš práci? Úřad práce nabízí rekvalifikační kurzy, za určitých podmínek ti je proplatí Hledáš práci? Úřad práce nabízí rekvalifikační kurzy, za určitých podmínek ti je proplatí

Někteří také vtipkují. „Budete prosím instalovat nějaký prostor na převlékání? Až strhnu včelařské, musím rychle do bruslí, aby byla sleva na pivo a brambůrky. Děkuji,“ ptá se jeden z komentujících. Naráží tak na předešlou nabídku, kdy Penny nabízelo při příležitosti hokejového šampionátu slevu na zmíněné produkty, pokud kupující dorazí v českém dresu.

Na celý post se můžeš podívat níže.

Domů
Sdílet
Diskuse