Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. května 2024 v 15:10
Čas čtení 1:50

Finalistka Miss popsala tragické detaily smrti maminky. Ženu v centru Prahy zmlátil cyklista

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Finalistka Miss popsala tragické detaily smrti maminky. Ženu v centru Prahy zmlátil cyklista
Zdroj: Freepik/volně k použití

K tragické události došlo v srpnu 2022, Vanessa Červová našla sílu k popisu celého incidentu až nyní.

Maminku finalistky soutěže krásy zmlátil v srpnu 2022 cyklista přímo v centru Prahy. Červová v úterý na svém Instagramu popsala, jak celý útok probíhal, a je přesvědčena, že její matka zemřela právě jeho vinou. Sdílela i část dokumentu, podle kterého je ale případ kvalifikovaný jako ublížení na zdraví bez následku smrti a navrhuje podmínku.

13. května 2024 v 18:51 Čas čtení 0:26 Komentátora České televize Milana Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života Komentátora České televize Milana Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života

K incidentu došlo 29. srpna 2022. Červová popsala, že s matkou jely z nákupů z centra Prahy a v jednu chvíli zastavily vedle viaduktu u Karlova mostu. Kvůli horku mělo jejich auto stažená okénka. „Vedle nás stála rodina na kolech, dvě děti a manželský pár. Nechápaly jsme, jak někdo může vzít malé děti na kolo do centra Prahy, i když jsme stály na červené, poskakovaly, vyhupovaly se nahoru a dolů, bylo to fakt nebezpečné,“ napsala Červová s tím, že si o nebezpečné situaci s maminkou mezi sebou řekly.

Jejich povídání prý slyšela manželka cyklisty. „Řekla svému manželovi svoji verzi (že na ně máma najela autem, ale z důkazů kamerových záznamů je to vyvráceno).“ Cyklista jejich auto později dojel. „Začal nám bouchat do auta, na sklo řídítky kola a řval na mámu, ať vystoupí a jde si to s ním vyřídit,“ pokračuje Červová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vanessa (@vanessacervova)

Sama v tu chvíli začala volat policii. Když to chtěly muži říct, vyrval Červové skrze otevřené okénko mobil z ruky a odhodil ho na ulici. Celá situace eskalovala do fyzického útoku, nejdříve na Červovou a poté na její matku, která se svou dceru vydala bránit.

„On ji chytil za vlasy a předklonil ji, aby se nemohla bránit, dával jí pěstmi do břicha a do hrudníku, kopal do ní. Údery do břicha i hrudníku byly fakt intenzivní a bylo jich hodně,“ popsala Červová s tím, že policisté stále nepřijížděli a rodina muže celé situaci jen přihlížela. „Cyklistu jsem od mamky odstrčila a on se začal přetahovat se mnou, dával mi rány do ramenou pěstmi a držel mě za krk. Máma se jen klepala a bylo vidět, že je z té situace úplně mimo.“

11. května 2024 v 15:00 Čas čtení 2:32 V Česku s neplodností bojuje každý pátý pár. Existují řešení, přečti si tyto důležité rady V Česku s neplodností bojuje každý pátý pár. Existují řešení, přečti si tyto důležité rady

Červová doplnila, že její matka zemřela 1. září na syndrom Takotsubo (onemocnění myokardu manifestující se jako akutní koronární syndrom [AKS] či akutní srdeční selhání, pozn. red.) a na vnitřní zranění, která jí byla způsobena. Je přesvědčena, že za její smrtí stojí právě napadení ze strany cyklisty. K příspěvku ale přidala dokument, dle kterého státní zástupce případ kvalifikoval jako ublížení na zdraví bez následku smrti a muži navrhuje 3 roky s podmínečným odkladem na 5 let.

„Tohle je podle orgánů činných v trestním řízení adekvátní trest za zmařený lidský život. (...) Návrh tohoto trestu je pro mě a naši rodinu naprosto neadekvátní,“ dodala Červová, které v komentářích a na profilech vyjádřila podporu řada lidí, mezi nimi například Nikol Leitgeb, Anna Kadeřávková, Emma Smetana nebo Jenovéfa Boková.

Domů
Sdílet
Diskuse