Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
26. května 2024 v 15:21
Čas čtení 0:41

Prahu čeká velké hokejové finále. Dej si pozor na podvodníky, varuje policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prahu čeká velké hokejové finále. Dej si pozor na podvodníky, varuje policie
Zdroj: TASR/AP

Česku se více než po deseti letech podařilo probojovat do finále mistrovství světa v hokeji. Domácí zápas je na oficiálních stránkách již vyprodaný a fanoušci zvažují přeprodeje. U turniketů však mohou narazit.

Momentálně se ceny na internetových serverech pohybují v řádu tisíců až desetitisíců korun. Dle serveru iDnes jeden z uživatelů dokonce lístky do nejvyššího patra O2 areny nabízí za 50 tisíc, jiní nabízí cenu dohodou. Platnost lístků však předem nelze dostatečně ověřit, podvodníci umí falšovat i QR kódy. Jeden lístek můžou také prodat vícero lidem. 

26. května 2024 v 14:31 Čas čtení 0:33 Oblíbený řetězec dnes zavře kvůli hokeji dřív. Kde si večer nenakoupíš? Oblíbený řetězec dnes zavře kvůli hokeji dřív. Kde si večer nenakoupíš?

Potvrzuje to i zkušenost policistů. Jen za poslední dvě semifinálová utkání letošního mistrovství zaznamenali 18 případů falešných lístků. „Vesměs šlo o vstupenky zakoupené na poslední chvíli, tedy pár hodin před zápasy,“ uvedla pro server Novinky.cz mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Celková škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun.

Přeprodej lístků za mnohonásobně vyšší ceny není přestupek, policie však upozornila, že se jedná o porušení oficiálních pravidel daných distributory. Zakázán je i prodej lístků přímo před arénou, v takovém případě hrozí pokuta ve výši 10 tisíc korun.

Větším problémem je pak prodej falešných lístků. Policie během hokejového mistrovství světa v Praze a Ostravě momentálně zaznamenala asi 600 takových případů. Prozatím zadržela tři pachatele, hrozím jim až dva roky za mřížemi. 

Domů
Sdílet
Diskuse