Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ondřej Mrázek
2. srpna 2024 v 20:51
Čas čtení 0:35

Česko slaví první medaili z olympiády! Kordisté v čele s Jakubem Jurkou si došli pro bronz

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko slaví první medaili z olympiády! Kordisté v čele s Jakubem Jurkou si došli pro bronz
Zdroj: Getty Images

Čeští kordisté Jiří Beran, Michal Čupr, Jakub Jurka a Martin Rubeš vybojovali v Paříži první českou medaili. První nasazené Francouze v turnaji družstev porazili 42:41 a slaví bronzové medaile.

Sen se stal skutečností a Česko slaví svůj první medailový úspěch na olympiádě v Paříži. Vybojovali ho čeští kordisté, kteří předtím fantasticky porazili Itálii v osmifinále a pak jen těsně nepostoupili do finále, když padli proti Japonsku 37:45.

Zápas o bronz se přitom odehrál v pekelné atmosféře, kdy celé Grand Palais fandilo domácímu celku plnému zkušených borců. Ti ovšem neustáli očividný tlak a roli favorita nepotvrdilí. Po devíti fantastických soubojích se nakonec radovali Češi s úžasným mladým talentem Jakubem Jurkou v čele, který v posledním souboji doháněl ztrátu a nakonec se mu to povedlo. Jednalo se zároveň o velkou rozlučku Jiřího Berana.

S Jakubem jsme před zahájením olympiády v Paříži měli šanci mluvit, a níže si tak můžeš přečíst náš rozhovor.

2. srpna 2024 v 20:00 Čas čtení 6:31 „Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou „Těším se před tisíce diváků. Anti-sex postele mi přijdou jako neúcta.“ Seznam se s kordistou Jakubem Jurkou
Domů
Sdílet
Diskuse