Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ella Petrová
dnes 9. října 2024 v 7:00
Čas čtení 1:12

Vraždy, které zůstaly záhadou. Interpol prosí o pomoc při identifikaci desítek mrtvých žen

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Vraždy, které zůstaly záhadou. Interpol prosí o pomoc při identifikaci desítek mrtvých žen
Zdroj: Getty Images/Michael Ciaglo

K operaci Identify Me, která se zabývá odloženými případy, se připojily policejní síly ve Francii, Itálii a Španělsku.

Mezinárodní policejní organizace Interpol rozšířila kampaň zaměřenou na identifikaci desítek žen, které byly zavražděny nebo zemřely za podezřelých okolností v celé Evropě. Počet případů se v rámci rozšíření kampaně zdvojnásobil, informuje deník The Guardian.

8. října 2024 v 15:13 Čas čtení 0:40 Policie dopadla jednoho z největších distributorů dětského porna. Do hledání se musela zapojit i FBI Policie dopadla jednoho z největších distributorů dětského porna. Do hledání se musela zapojit i FBI
8. října 2024 v 12:02 Čas čtení 0:44 Hlavní podezřelý v případu zmizelé Madeleine McCann může být brzy na svobodě. Zprostili ho obvinění ze znásilnění Hlavní podezřelý v případu zmizelé Madeleine McCann může být brzy na svobodě. Zprostili ho obvinění ze znásilnění
7. října 2024 v 14:13 Čas čtení 0:26 Policejní honička jako v GTA: v Bratislavě nedokázali chytit řidiče, padly výstřely Policejní honička jako v GTA: v Bratislavě nedokázali chytit řidiče, padly výstřely

Interpol v úterý uvedl, že síly z Francie, Itálie a Španělska se připojily k těm v Belgii, Nizozemsku a Německu, které loni zahájily operaci Identify Me, aby pomohly pojmenovat 22 ženských obětí. Na to konto se zvýšil počet dosud neidentifikovaných obětí na 46.
 

Zavražděné ženy, jejichž identitu hledá Interpol.
Zavražděné ženy, jejichž identitu hledá Interpol. Zdroj: Interpol


„Náš cíl je jednoduchý, chceme identifikovat zesnulé ženy, přinést odpovědi rodinám a zajistit spravedlnost obětem. Ale sami to nezvládneme. Proto se obracíme na veřejnost,“ řekl generální tajemník Interpolu Jürgen Stock.
 
Webová stránka Identify Me obsahuje podrobnosti o každém případu a rekonstrukci obličeje některých žen, stejně jako obrázky jednotlivých předmětů včetně šperků a oděvů objevených na místech, kde byly nalezeny ostatky žen.

7. října 2024 v 10:12 Čas čtení 0:41 Fotbalový zápas na Slovensku se změnil v drama. Fanoušek přiložil delegátovi pistoli k hlavě Fotbalový zápas na Slovensku se změnil v drama. Fanoušek přiložil delegátovi pistoli k hlavě

Podrobnosti zahrnují informace z tzv. černých oznámení, běžně dostupných pouze policii, včetně biometrických dat, jako je DNA, otisky prstů a obrázky obličeje, zubní tabulky, fyzické popisy a další potenciálně relevantní podrobnosti.
 
Každý případ má charakteristický název zvolený policií. Jednou z nejstarších je dívka s desetipencovou mincí, jejíž tělo bylo nalezeno v listopadu 1982 v Le Cellier ve Francii. V době její smrti jí bylo asi 16 let a měla u sebe britskou desetipencovou minci a kovový přívěsek na klíče ve tvaru Napoleona.
 
Mezi další patří žena, která nebyla sama, jejíž tělo bylo nalezeno se svázanýma rukama v hotelovém pokoji v Premià de Mar ve Španělsku na začátku roku 1999, či žena s tetováním pantera a štíra, nalezená v italské řece Pád v roce 2008.
 
„I ta nejmenší informace může být životně důležitá,“ řekl Stock. „Vzpomínka, tip nebo sdílený příběh – sebemenší detail může pomoci odhalit pravdu. Veřejnost by mohla být klíčem k odhalení jména, minulosti a k dosažení dávno očekávané spravedlnosti.“
 

Domů
Sdílet
Diskuse