Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Peclová
dnes 8. října 2024 v 12:02
Čas čtení 0:44

Hlavní podezřelý v případu zmizelé Madeleine McCann může být brzy na svobodě. Zprostili ho obvinění ze znásilnění

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hlavní podezřelý v případu zmizelé Madeleine McCann může být brzy na svobodě. Zprostili ho obvinění ze znásilnění
Zdroj: Getty Images/Peter Macdiarmid

Hlavní podezřelý ze zmizení tříleté Britky Madeleine McCann byl v nesouvisejícím soudním procesu zproštěn obvinění z řady sexuálních trestných činů. Propuštěn by mohl být už v roce 2025.

Sedmatřicetiletý Christian Brückner, který si v současnosti v Německu odpykává sedmiletý trest odnětí svobody za znásilnění, čelil obvinění ze tří dalších znásilnění a dvou případů sexuálního zneužití v Portugalsku v letech 2000 až 2007. V případu nikdy nenalezené Madeleine, která v Portugalsku zmizela v roce 2007, byl hlavním podezřelým, ale obviněn nebyl. Informuje o tom stanice BBC.

8. října 2024 v 11:07 Čas čtení 0:45 V Británii odsoudili tři Čechy. Využívali bezdomovce a narkomany k otrocké práci V Británii odsoudili tři Čechy. Využívali bezdomovce a narkomany k otrocké práci

Jeho obhajoba trvala na zproštění obžaloby kvůli nedostatku důkazů, ačkoliv státní zástupci požadovali, aby mu soud v severoněmeckém Braunschweigu uložil dodatečný patnáctiletý trest odnětí svobody. Současný sedmiletý trest Brücknerovi skončí v září příštího roku.

Jeho právník Friedrich Fülscher v pondělí uvedl, že osvobozující rozsudek je „jediným správným vyústěním případu“, protože dvě z obětí znásilnění, mladistvá a starší žena, nebyly nikdy identifikovány.

24. září 2024 v 10:52 Čas čtení 1:23 Meta, Tesla i Amazon jsou vážnou hrozbou pro demokracii, varuje zpráva. Nedodržování lidských práv je jejich nejmenší problém Meta, Tesla i Amazon jsou vážnou hrozbou pro demokracii, varuje zpráva. Nedodržování lidských práv je jejich nejmenší problém

Klíčový svědek předtím u soudu uvedl, že se vloupal do Brücknerova domu v Portugalsku a našel tam videa znásilnění mladé dívky a ženy ve věku 70 až 80 let. Irka později soudu řekla, že ji ve 20 letech znásilnil maskovaný muž, který se v roce 2004 vloupal do jejího bytu v Portugalsku. Prokuratura usiluje o to, aby Brückner po skončení jeho trestu v příštím roce zůstal v preventivní vazbě.

Domů
Sdílet
Diskuse