Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
20. dubna 2023 15:29
Čas čtení 0:43

Explozi rodinného domu v Suchohrdlech nepřežil jeden člověk

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Explozi rodinného domu v Suchohrdlech nepřežil jeden člověk
Zdroj: HZS Jihomoravského kraje

Na Znojemsku došlo k explozi rodinného domu. Policie vyšetřuje příčiny.

Jihomoravská hasičská jednotka ve středu ve večerních hodinách zasahovala u destrukce rodinného domu po výbuchu. Jeden člověk během exploze zemřel. Sbor o tom informoval na svých sociálních sítích.

„Žádné informace nenasvědčovaly, že by se v objektu měly nacházet další osoby. Průzkum a prohledávání sutin však pro jistotu pokračovaly. Po 22. hodině byla přítomnost dalších zasypaných osob vyloučena,“ uvádí HZS Jihomoravského kraje.

K výbuchu došlo v ulici Pod Skalou v obci Suchohrdly na Znojemsku. Krátce po osmé večer někdo hasičům explozi nahlásil. Po jejich příjezdu bylo prý jasné, že rodinný dům kompletně zničila. „Hasiči jedním vodním proudem likvidovali požár menšího rozsahu. Ze sutin vyprostili jednoho mrtvého muže,“ uvádí HZS.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky, které spolupracovaly s policií, záchrannou službou, plynaři a energetiky. Příčina exploze zatím není známá a je předmětem dalšího vyšetřování. 

„Kriminalisté budou také získávat další informace a zjišťovat, co události předcházelo. Na základě získaných poznatků pak stanoví vyšetřovací verze případu. Pro jejich určení a další postup v případu budou důležité také výsledky z nařízené soudní pitvy. Ta by měla proběhnout v průběhu dnešního dne,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Domů
Sdílet
Diskuse