Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eliška Hulová TASR
27. května 2023 13:00
Čas čtení 0:26

Zloději ukradli tisíce vzácných artefaktů, některé měly hodnotu i přes milion. Italská policie hlásí obrovský úlovek

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Tisíce archeologických artefaktů zajistila italská policie během razie, při které rozbila síť zlodějů a obchodníků.

Několik tisíc kradených archeologických artefaktů zajistila policie v Itálii. Při razii rozbila síť zlodějů a obchodníků se starožitnostmi.

V souvislosti s vyšetřováním případu vydala policie celkem 21 zatykačů. Síť zahrnovala místní i mezinárodní obchodníky, kteří měli operativní základnu v jihoitalském městě Bari. Další sítě byly aktivní i v nedalekých italských regionech Apulie, Kampánie a Lazio.

24. května 2023 6:00 Čas čtení 7:31 Výlet do Říma: Ukážeme ti nejlepší tipy na street food poblíž známých památek Výlet do Říma: Ukážeme ti nejlepší tipy na street food poblíž známých památek

Italská agentura ANSA uvedla, že zajištěno bylo přibližně 3600 artefaktů pocházejících ze šestého až prvního století př. n. l. Každý předmět má přitom hodnotu v přepočtu od 230 000 až do 1,4 milionu korun.


Italští karabiniéři v prohlášení upřesnili, že při zásazích zabavili tisíce artefaktů včetně starověkých zlatých, stříbrných a bronzových mincí či keramiku pocházející z nelegálních výkopů.

Domů
Sdílet
Diskuse