Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
20. června 2023 10:08
Čas čtení 0:35

„Vodka-coke“ pod jednou střechou. Coca-Cola HBC kupuje vlastníka vodky Finlandia

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
„Vodka-coke“ pod jednou střechou. Coca-Cola HBC kupuje vlastníka vodky Finlandia
Zdroj: Wikimedia/volně k užití

Skupina Coca-Cola HBC zamířila na trh prémiových lihovin. Za novou značku zaplatí miliardy korun.

Nápojářský gigant Coca-Cola HBC rozšiřuje své podnikání. Konkrétně jde o akvizici společnosti Brown-Forman Finland, která vlastní značku vodky Finlandia. Prodej je vyčíslen na 220 milionů dolarů (asi 4,8 miliardy korun). O oficiálním prohlášení Coca-Cola HBC informuje The Times.


Dokončení transakce se očekává v druhé polovině letošního roku. Akvizici uskuteční prostřednictvím své divize CC Beverages Holdings II BV. 

19. června 2023 18:18 Čas čtení 0:47 Tvůrce Black Mirror vytvořil epizodu seriálu pomocí ChatGPT. „Stálo to za ho*no,“ přiznal Tvůrce Black Mirror vytvořil epizodu seriálu pomocí ChatGPT. „Stálo to za ho*no,“ přiznal

 

„Jelikož jsme již 17 let spojeni s distribucí Finlandia na několika trzích, jsme nadšeni touto jedinečnou a regionálně relevantní příležitostí, která podpoří zrychlení našeho podnikání na více našich trzích,“ uvádí šéf Coca-Cola HBC Zoran Bogdanovič.

Společnost Coca-Cola HBC působí ve 29 zemích včetně České republiky. Stáčí a prodává nápoje společnosti The Coca-Cola Company, mezi nimiž je například Fanta nebo Sprite. Je také partnerem jiných společností na trhu s nápoji, jejichž produkty prodává, například značky Monster nebo Edrington. V Česku mimo jiné provozuje výrobní závody v Praze-Kyjích a v Teplicích nad Metují.

Domů
Sdílet
Diskuse