Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
4. července 2023 9:53
Čas čtení 0:27

Rusko: Armáda u Moskvy sestřelila pět dronů, zřejmě pocházely z Ukrajiny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko: Armáda u Moskvy sestřelila pět dronů, zřejmě pocházely z Ukrajiny
Zdroj: TASR/AP

Ruská ministryně zahraničních věcí považuje celou událost za terorismus. O vyjádření ministryně informuje agentura TASR.

Ruská armáda sestřelila v okolí Moskvy pět bezpilotních letadel. To zapříčinilo přerušení provozu mezinárodní letiště Vnukovo. Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Marija Zacharova to sdělila na sociální síti Telegram. 

3. července 2023 20:00 Čas čtení 0:43 Zelenskyj zhodnotil Putinovu reakci na vzpouru Prigožinových wagnerovců. Stačilo mu na to jedno slovo Zelenskyj zhodnotil Putinovu reakci na vzpouru Prigožinových wagnerovců. Stačilo mu na to jedno slovo

„Pokus režimu v Kyjevě zaútočit na oblast, kde se nachází civilní infrastruktura, včetně letiště, které mimochodem přijímá zahraniční lety, je dalším teroristickým činem,“ prohlásila Zacharova. Jeden z dronů byl sestřelen poblíž města Kubinka, které se nachází zhruba 40 kilometrů od Vnukova.

„Vzhledem k tomu, že Zelenskyj páchá tyto teroristické útoky zbraněmi dodanými Západem či ze západních fondů, je to mezinárodní terorismus,“ dodala s odkazem na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Letiště Vnukovo obnovilo provoz v 8 ráno místního času. Ukrajinští představitelé se k události dosud nevyjádřili.

3. července 2023 12:15 Čas čtení 0:52 Přiznání ruského parlamentu: Máme v zemi 700 tisíc ukrajinských dětí. Některé byly odvlečeny násilně, upozorňují USA Přiznání ruského parlamentu: Máme v zemi 700 tisíc ukrajinských dětí. Některé byly odvlečeny násilně, upozorňují USA
Domů
Sdílet
Diskuse