Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
18. července 2023 11:08
Čas čtení 0:52

FOTO: Moře v Austrálii vyplavilo objekt neznámého původu. Může být z vesmírné rakety

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Policie zakázala obyvatelům přibližovat se k objektu kvůli probíhajícímu vyšetřování. Nejspíše jde o součást z indické satelitní rakety.

Na pláži v Západní Austrálii moře vyplavilo obrovský kovový objekt, který nadále zůstává pro policii i domácí obyvatele záhadou. Prvotní dohady, že jde o součástku komerčního letadla, policie vyvrátila, píše The Guardian.

Z provedených testů vyšlo najevo, že válec neobsahuje žádné nebezpečné látky, přesto úřady kvůli probíhajícímu vyšetřování zakázaly obyvatelům a obyvatelkám přibližovat se k němu. „Toto opatření bylo přijato s cílem zajistit zachování potenciálních důkazů a usnadnit další expertizní zkoumání,“ prohlásila policie.

Válec je značně poškozený a vypadá, že se utrhl od hlavní části objektu. „Agentura pracuje na tom, aby potvrdila, zda by objekt mohl být součástí cizí kosmické nosné rakety, která se vyplavila na pobřeží, a spolupracuje s globálními partnery, kteří by mohli být schopni poskytnout informace o objektu,“ tvrdí mluvčí Australské vesmírné agentury.

Podle odbornice na vesmírnou archeologii by se mohlo jednat o palivový válec, který pochází z indické satelitní rakety. Vědkyně však prohlásila, že je nutné objekt prošetřit a v případě, že se domněnky potvrdí, objekt úřady vrátí do země původu.

Domů
Sdílet
Diskuse